Στεφανίδης: “Το χάος που βρήκαμε, το τσουβάλιασμα και όλη η αλήθεια για τα οικονομικά”

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης, πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής και υποψήφιος για το Δ.Σ. της Κ.Μ.Α του Άρη μίλησε για πολλά και διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους κίτρινους.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Arena 89,4”:

Αρχικά, υπογράμμισε: «Όχι μόνο ξεχάσαμε πως ήταν τα πράγματα το καλοκαίρι, αλλά τσουβαλιάσαμε τα πάντα και τους πάντες. Ήμασταν διοίκηση άνθρωποι που είχαμε μόνο ένα «γεια» στο γήπεδο. Μόνο συγκεντρώσεις στο μαγαζί του κ. Κατσιαούνη κάναμε αλλά δεν μιλούσαμε για διοικητικά ζητήματα. Τα πράγματα ήταν τρομερά δύσκολα, υπήρχαν τραγικές καταστάσεις. Τα διαρκείας έβγαιναν περίπου τέλη Μαϊου και εμείς είχαμε φτάσει 26 Ιουλίου και δεν είχαμε βγάλει.

Είχαμε ένα ρόστερ 14 παικτών, προσφυγές που έρχονταν, υποχρεώσεις, απλήρωτα τηλέφωνα και υπαλληλικό προσωπικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. 342.000 ευρώ βρήκαμε να υπάρχουν οφειλές στο υπαλληλικό προσωπικό, από 1 μήνα ως 18!
Είχαμε και τη βοήθεια μερίδας του κόσμου, από τους συνδέσμους με τα διαρκείας για να αρχίσει να υπάρχει ροή χρημάτων στα ταμεία.

Ήταν πολύ δύσκολες οι καταστάσεις. Ζητήσαμε από τους συνδέσμους να κάνουμε συνάντηση έτσι ώστε να ελέγχουν αυτή την περιφρούρηση του γηπέδου. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε τους «τσαμπατζήδες», το ανέλαβαν αυτοί, από την αρχή αυτό τόνιζαν παντού οι σύνδεσμοι. Γι’ αυτό και φέτος ήμασταν 4οι στα εισιτήρια, περιορίστηκε αυτό το φαινόμενο. Και για το θέμα και το μέγεθος των διαρκείας που πωλήθηκαν, ευχαριστούμε τον κόσμο, που 4.500 άνθρωποι ήρθαν και αγόρασαν διαρκείας χωρίς να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα παίζουμε.

Για το δικαίωμα ψήφου για τις εκλογές στους κατόχους διαρκείας: «Θα το έφερνα βαρέως αν δεν έδινα το δικαίωμα να ψηφίσουν για την νέα διοίκηση στους κατόχους διαρκείας. Και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον συνεργάτη μου και τον πρόεδρο της συνέλευσης που μας είπε πως είναι αντικαταστατικό αλλά σεβάστηκε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ευχαριστώ και πάλι τους συνδέσμους για την στήριξη που μας παρείχαν, δεν μας ενοχλούσαν όπως γινόταν στο παρελθόν.

Για το άδικο… «τσουβάλιασμα» αλλά και τις οφειλές προς εφορία: «Είναι αδύνατο και δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλες τις διοικήσεις. Δεν μπορώ να τσουβαλιάζουν την διοικούσα επιτροπή που ήμασταν εμείς με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις που χρέωσαν την ομάδα. Εμείς δε θέλαμε ευχαριστώ, αλλά να μη μας κατηγορούν για πράγματα που δεν κάναμε. Δε βγαίναμε να πούμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν, γιατί θέλαμε το καλό του Άρη και αυτές οι δημοσιοποιήσεις δε θα έκαναν καλό. Η Εφορία δεν είχε πληρωθεί, 3 δόσεις ήταν απλήρωτες, δώσαμε 188.000 ευρώ με εκχωρήσεις από τον ΟΠΑΠ. Δώσαμε συνολικώς από εκχωρήσεις του ΟΠΑΠ 520.000 ευρώ στο Δημόσιο, για να πάρουμε και φορολογική ενημερότητα.

Εγώ από το εμπόριο ξέρω πως για κάνεις δουλειά, πρέπει να πάρεις φορολογική ενημερότητα. Δεν μπορούσα να αφήσω τον Άρη να έχει τον κίνδυνο να γίνουμε σαν τη Δόξα Δράμας και να αρχίσουμε να παίζουμε από τον Νοέμβριο, Τετάρτη –Κυριακή. Γι αυτό και όλα τα λεφτά πήγαν στην Εφορία, ώστε να μπορεί να παίζει κανονικά η ομάδα».

Για το άρθρο 99 που το ανέφερε αρχικά ο κ. Σκόρδας: «Ο κύριος Σκόρδας, από τον Μάρτιο έλεγε για το άρθρο 99. Εμένα μου είπαν πως και από το Νοέμβριο συζητιόταν. Ως τότε, όμως, ο κόσμος κοιμόταν, δεν ήξερε τι γινόταν, ο κ. Σκόρδας ήξερε τα πράγματα, γι’ αυτό και το έλεγε από νωρίς».

Για το φετινό προϋπολογισμό: «Τα έσοδα όπως τα είχαμε υπολογίσει έφταναν στα 6 εκ. ευρώ, τα έξοδα στα 4 εκ., χωρίς να πληρώνουμε όμως τίποτα από το παρελθόν. Είχαμε ένα μπάτζετ 1,9 εκ. ευρώ, μαζί με το προπονητικό τιμ αλλά και την εφορία».

Για τις σχέσεις του με τη Λέσχη: «Εγώ δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις με την Λέσχη. Διαφωνούσα με κάποια πράγματα. Θυμάμαι τον Αλέκο (σ.σ. τον Κατσιαούνη) να λέει «Παιδιά, δεν βγαίνουμε. Πρέπει να δούμε το 99». Άργησε πολύ το άρθρο 99, είναι γεγονός, όπως άργησε πολύ και η ανάθεση του διαχειριστικού ελέγχου στη ΝΕΧΙΑ, που μπορούσε να γίνει από τον Αύγουστο.

Η Κ.Μ.Α, ζητούσε τα οικονομικά στοιχεία και καλά έκανε. Αλλά άρχισε να μας ζητάει το λόγο για το λόγο που πήραμε τον Κατσαβάκη, γιατί κάναμε διετές συμβόλαιο στον Πουλίδο, που για μένα φέτος ήταν πρώτος παίκτης και τον ευχαριστώ πολύ και από αυτό το βήμα. Και ρωτώ εγώ, αυτούς που τότε μας έκαναν κριτική, αν κάναμε καλά που κάναμε διετές στον Ρούμπεν, που και του χρόνου ο Άρης θα έχει πρόβλημα με τις μεταγραφές και δε θα μπορεί να πάρει ξένους παίκτες».

Για το γεγονός πως εκδικάστηκε εν ερήμην του Άρη και δεύτερη αγωγή από τη SportVision: «Εμείς γνωρίζαμε πως υπήρχε μια αγωγή από τη SportVision. Εγώ προσωπικά, επειδή έκανα αρχειοθέτηση των ζητημάτων, δεν γνώριζα τίποτα. Είχε γίνει και δεύτερη αγωγή, που δεν την γνώριζα επί διοίκησης Αθανασιάδη. Το έμαθα 3 μέρες πιο μπροστά και έπρεπε να είχαμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και τις υπερασπιστικές μας γραμμές, 20 μέρες πιο μπροστά. Πήγαμε,

Για την παρουσία του και την πορεία της διοικούσας επιτροπής, αλλά και την άρνηση να γίνει διοίκηση Πρωτοδικείου: «Χωρίσαμε τις αρμοδιότητες σε αγωνιστικά, οικονομικά και διοικητικά. Στις μεταγραφές τα πήγαμε πάρα πολύ καλά νομίζω, με βάση τα δεδομένα. Και οι 3 ξένοι μας βγήκαν θεωρώ, αλλά και οι νεαροί που πήραμε μας βοήθησαν και κατά ένα μεγάλο ποσοστό μόνο αυτοί έσωσαν την ομάδα. Μικρό μερίδιο αναλογεί σε εμάς και στους προπονητές.

Θέλω να απολογηθώ γιατί έλεγα πως θα μπω και σε διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά τελικώς δεν το έκανα και θέλω να εξηγήσω τους λόγους. Κατ’ αρχάς, δεν γνώριζα πως υπήρχε οφειλή Φ.Π.Α 450.000 ευρώ για την οποία είχαν συλληφθεί οι κ. Αθανασιάδης και Ζαμπέτας. Δεύτερον, ρωτούσα από την αρχή αν έχει γίνει εκχώρηση δικαιωμάτων και ο κ. Ζαμπέτας μου το αρνιόταν κατηγορηματικά . Τελικώς, είχαν κάνει εκχωρήσεις και εμείς το μάθαμε αργότερα.Για το ΙΚΑ, δώσαμε 130.000 ευρώ, έπρεπε να πληρώσουμε και άλλες δόσεις, γενικώς χρωστούσαμε πολλά.
Διαφημίζονταν κάποιες χορηγίες, αλλά υπήρχαν όροι για να πάρει λεφτά ο Άρης εάν πετύχαινε η ομάδα κάποιους ακατόρθωτους στόχους, άρα η ομάδα δεν έπαιρνε λεφτά και οι εταιρίες διαφημίζονταν!

Από την Under Armour έπρεπε να πάρουμε 300.000 ευρώ, αλλά της χρωστούσαν γύρω στις 200.000 ευρώ και δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ! Να μην πω για τη ΔΕΗ, το νερό που έρχονταν να μας τα κόψουν, τα τηλέφωνα που ήταν 10 χρόνια απλήρωτα. Όπως και με την Cosmote που ήταν χορηγός μας αλλά την κόψαμε την επόμενη μέρα που μπήκαμε διότι της χρωστούσαμε 45.000! Όλα αυτά τα έξοδα και οι οφειλές ήταν τουλάχιστον άλλα 2 εκ. ευρώ, δεν μπορούσαμε εμείς να τα επωμιστούμε».

Για τους λόγους που βάζει υποψηφιότητα για την Κ.Μ.Α.:
«1ον, Πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική, ομαλή σχέση, ανάμεσα στην Κ.Μ.Α. και την ΠΑΕ Άρης. Να μην συγχέουμε τη Λέσχη με την ΠΑΕ, πρέπει να αλλάξει αυτό. Όποιος θέλει την ΠΑΕ να πηγαίνει στην ΠΑΕ, διαφορετικά ας πάνε στην Λέσχη.
2ον, Να διαχωριστούν οι ρόλοι της ΠΑΕ και της Κ.Μ.Α. Η Λέσχη να έχει τον εποπτικό της ρόλο, που θα είναι πιο ψηλά από την ΠΑΕ, θα ελέγχει τα οικονομικά της ομάδας, αλλά να μην μπλέκεται σε άλλα ζητήματα.

Εγώ είμαι υπέρμαχος της Λέσχης εδώ και χρόνια. Πιστεύω πως ο Άρης σαν οντότητα είναι βιώσιμος και από μόνος του, με τα έσοδα που έχει. Μπορεί να συνυπάρξουν και Λέσχη και επενδυτής. Τα χρέη δεν είναι όσα ακούγονται, εμείς παραλάβαμε 23 εκ. ευρώ χρέη, συν τα 4 που καταδικάστηκαν για οφειλές σε παίκτες. Αυτά είναι, δεν είναι 32 που λέγεται. Δε μπορώ να φανταστώ πως είναι περισσότερα, με βάση τον προϋπολογισμό που είχα κάνει.

Για τις ημερομηνίες που ο ίδιος ψήφισε: «Εγώ ψήφισα για 18 Μαϊου και 25. Δεν πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις, πρέπει να σταθμίσουμε τα πράγματα και να λάβουμε αποφάσεις. Υπάρχει η άποψη να πάει γρήγορα η διαδικασία για να τρέξει η ομάδα και να λύσει θέματα”

Για το αν υπάρχει θέμα ενδιαφέροντος από επενδυτές για την ΠΑΕ Άρης: «Πρώτον, και να ήξερα δε θα σας το έλεγα. Δεύτερον, δεν το γνωρίζω τώρα. Τρίτον, αν εκδηλωνόταν τώρα ενδιαφέρον από επενδυτές, θα υπήρχε μια σκιά πως μπήκε γρήγορα η διοίκηση και κάθεται στη θέση του. Αν έρθει αργότερα, ο επενδυτής θα γίνει Γ.Σ. για να μας καταθέσει τις θέσεις του και τα σχέδια του».

Για το γεγονός πως του χρεώνουν ότι είναι «μπροστινός» του Σκόρδα: «Αυτά είναι τα λάθη του παρελθόντος. Είμαι φίλος με τον Λάμπρο τον Σκόρδα, ακόμη τον στηρίζω. Αλλά εγώ πιο πολλές φορές διαφωνούσα με τον Σκόρδα όταν συζητούσαμε γι τον Άρη, παρά συμφωνούσαμε. Δεν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους, εγώ είχα πολλές διαφωνίες σε πολλά θέματα και πείτε και εσείς αν είναι έτσι».

Για την προσέλευση στη συνέλευση του Σαββάτου: «Είναι θλιβερό να υπάρχουν 1.500 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, εκ των οποίων οι 500 ήρθαν μόνο στη Γ.Σ. του Σαββάτου. Και ήρθαν και άλλοι 300 που δεν γνώριζαν αν είχαν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν γινόταν λόγω καταστατικού”.

Τέλος, έκανε κάλεσμα στον κόσμο: «Εγώ θέλω να καλέσω τον κόσμο της ομάδας , να έρθει να συμμετέχει στις ψηφοφορίες και τις εκλογές .Είναι πολύ σημαντικό και για τους αντιπάλους μας, να ξέρουν τα προβλήματα μας αλλά να βλέπουν και τη συσπείρωση που έχουμε. Βλέπουμε την Ντόρτμουντ να φτάνει πάλι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για να ακολουθήσουμε το μοντέλο της, θέλουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Να αποκτήσει και πάλι την ταυτότητά της η Λέσχη».

To Top