Στεφανίδη: «Δεν θα κάνω κλειστό, προέχει να φθάσω υγιής στους Ολυμπιακούς του Τόκιο»

Την αποχή της από τους αγώνες κλειστού στίβου τον χειμώνα του 2020 προανήγγειλε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμια πρωτάθλημα της Ντόχα σημείωσε κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής: «Ήταν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού με συνθήκες κλειστού. Πρώτη φορά σε ανοιχτό το επίπεδο του αγώνα τόσο υψηλό και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γεγονός τόσο το στάδιο όσο και και ο σταθερός ρυθμισμένος αέρας που επικρατούσε σε αυτό. Ήταν τόσο ψηλό το επίπεδο που αν πέρναγες με την δεύτερη τα 4,70 μ. θα έβγαινες 12η! Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ικανοποιημένη που κατάφερα να ολοκληρώσω στο βάθρο των νικητριών σε μία ακόμη διοργάνωση».

Στη συνέχεια σχολίασε: «Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγο κι έπειτα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για το ανοιχτό. Όπως και το 2019 έτσι και το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά που απαιτεί ειδικό χειρισμό. Στα πλάνα μας δεν είναι οι αγώνες του χειμώνα, αφού αυτό που προέχει είναι να φτάσω υγιής στο Τόκιο. Αυτός είναι ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος, που θέτουμε ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Εννοείται πως αν όλα πάνε καλά εκεί θα θέλω να νικήσω τον αγώνα ή να κατακτήσω ένα μετάλλιο, όμως, το πρώτο και σημαντικότερο για εμάς είναι να είμαι υγιής», είπε η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ και συμπλήρωσε για τη διοργάνωση: «Η διοργάνωση σε γενικές γραμμές είχε κάποια προβλήματα. Σίγουρα το θέμα της παρουσίας του κόσμου στις εξέδρες ήταν ένα από αυτά. Πραγματικά την ημέρα του δικού μας τελικού νομίζω πως ήταν η χειρότερη ημέρα. Παρόλα αυτά και χάρη στην ιδιαιτερότητα του σταδίου έγιναν εξαιρετικές επιδόσεις”. Τα μέλη της ελληνικής μας ομάδας είχαν την ευκαιρία μετά το πέρας των υποχρεώσεων τους να χαλαρώσουν για λίγες ημέρες στη Ντόχα και να περάσουν αρκετό χρόνο μαζί. “Το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό. Τις ημέρες όπου ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις περάσαμε πολύ όμορφα, αφού είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα όλοι μαζί».

Η Στεφανίδη αναχωρεί την Παρασκευή για τις ΗΠΑ όπου τις δύο επόμενες εβδομάδες θα ξεκουραστεί και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και πάλι την προπόνηση της. Η αθλήτρια μαζί με τον προπονητή και σύζυγό της θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την ερχόμενη Άνοιξη.

 

To Top