Στεφανίδη: “Λιποθύμησα μετά τον τραυματισμό μου, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό”

Παρά την ατυχία της η Κατερίνα Στεφανίδη εμφανίστηκε με το χαμόγελο στα χείλη στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του προκριματικού του επί κοντώ.

Η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκάλυψε ότι λιποθύμησε μετά τον τραυματισμό της στο δοκιμαστικό άλμα, ενώ ευχήθηκε να μην είναι σοβαρό το πρόβλημα στο δεξί αστράγαλο.

Στην αρχική της τοποθέτηση επεσήμανε: “Για να πω την αλήθεια όσο κρυώνει το πόδι μου χειροτερεύει ο πόνος. Δεν είμαι ακριβώς σίγουρη πώς συνέβη. Έγινε στο πρώτο δοκιμαστικό άλμα, έπεσα κάπως περίεργα πάνω στο στρώμα και κοντραρίστηκα.

Γενικότερα ήταν μια δραματική σκηνή. Ήρθαν και με πήραν με το φορείο γιατί ζαλίστηκα και λιποθύμησα. Μου έπεσε λίγο η πίεση και λιποθύμησα. Μου έδωσαν ηλεκτρολύτες και μαγνήσιο. Αισθάνθηκα καλύτερα, μου έδεσαν το πόδι και μου είπαν ότι ίσως ήταν διάστρεμμα

Δεν ήταν σίγουροι πόσο κακό ήταν το διάστρεμμα και μου είπαν ότι αυτό θα το ήξεραν σε περίπου 12 ώρες. Έχασα 1,5 ώρα από τα δοκιμαστικά. Βγήκα στα τελευταία πέντε λεπτά και πρόλαβα και έκανε 1-2 άλματα. Είπαμε αν είναι όπως πέρσι ας δοκιμάσω να κάνω ένα άλμα στα 4,50μ.

Δυστυχώς δεν μας βγήκε γιατί λόγω της αναμονής χειροτέρεψε το πόδι. Ίσως και εγώ να έπρεπε να το τρέξω, αλλά φοβόμουν γιατί δεν ήξερα τι έχω. Κανένας δεν ήξερε να μας πει τι έχουμε.

Το καλό είναι ότι τελικά δεν θα ήταν αρκετό το 4,50μ. Αν έβλεπα ότι μια προσπάθεια στα 4,50μ. θα ήταν αρκετή θα είχα στεναχωρηθεί και περισσότερο γιατί πιθανώς να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό και σε δύο ημέρες να ήμουν καλύτερα”.

Σε ερώτηση για την απόφαση που πήρε να αγωνιστεί είπε: “Είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχα ακόμα έναν αγώνα στη Ζυρίχη δεν πιστεύω ότι θα τον κάνω. Αν ήταν να ρισκάρω το ο,τιδήποτε θα το έκανα εδώ. Με ενδιαφέρει να δω τι έχω. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και δεν μου δημιουργήσει πρόβλημα για την επόμενη χρονιά”

Τέλος ανέφερε: “Για να πω την αλήθεια έχω χαμηλό όριο πόνου. Στο δοκιμαστικό αισθάνθηκα ένα κρακ. Αυτό ήταν που με άγχωσε και με έκανε να λιποθυμήσω. Στην πρώτη και στην τρίτη προσπάθεια το άκουσα ξανά. Ελπίζω ότι δεν θα είναι κάτι τόσο σοβαρό”

To Top