Στην Αθήνα ο Τρινκιέρι για να βρεθεί λύση με την ΕΟΚ

Μετά από αρκετές (καθυστερημένες είναι η αλήθεια) προσπάθειες που έγιναν για να στηθεί αρχικά “γέφυρα” επικοινωνίας με τον 45χρονο Μιλανέζο προπονητή και εν συνεχεία να βρεθεί ημερομηνία για ένα ταξίδι- “αστραπή” στην Αθήνα, ο Αντρέα Τρινκιέρι, αν και αρχικά εμφανιζόταν αρνητικός, πείστηκε τελικά να μπει στο αεροπλάνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα για μία συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα: την εύρεση της ιδανικής “φόρμουλας” για τη λύση του διετούς συμβολαίου με την ελληνική ομοσπονδία.

Ο τεχνικός της Ούνικς Καζάν, που χθες έκανε το 3-0 επί της Κράσνιε Κρίλια και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέϊ-οφ της VTB-League, είχε ζητήσει ακρόαση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου, μία μέρα μετά την επιστροφή της αποστολής της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Οι ατυχείς δηλώσεις και χειρισμοί που είχε κάνει τότε, σε συνδυασμό με το βαρύ κλίμα που υπήρχε στις τάξεις της ομοσπονδίας για την παταγώδη αγωνιστική αποτυχία, δεν ευνόησαν αυτή τη συνάντηση κι έτσι οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για πρώτη φορά σήμερα, μετά από σχεδόν 9 μήνες!

Θέμα απολογισμού (δεν έγινε ποτέ) του Ευρωμπάσκετ, δεν τίθεται, στο σημερινό ραντεβού του Γιώργου Βασιλακόπουλου με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Άλλωστε, ο “ισχυρός άνδρας” του ελληνικού μπάσκετ, κατέστησε σαφές από τον περασμένο Οκτώβριο, ότι η Εθνική ομάδα θα διεκδικήσει τη wild card και αν εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, θα προσλάβει Έλληνα προπονητή με εμπειρία και δεδομένες περγαμηνές. Αυτός είναι ο Φώτης Κατσικάρης με τον οποίο η ΕΟΚ βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να επισημοποιηθούν, αν η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού δεν μείνει κενή!

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, πάντως, δεν κρατάει κακία στον Ιταλό τεχνικό, ούτε έχει αλλάξει άποψη για τις προπονητικές του ικανότητες. Ίσα-ίσα που σε διάφορες συζητήσεις που έχει κάνει, εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την αξία του, που φαίνεται άλλωστε από την εξαιρετική εφετινή πορεία του στον πάγκο της Ούνικς (κατέκτησε το Κύπελλο Ρωσίας, έφτασε στον τελικό του Eurocup και βρίσκεται στα ημιτελικά της VTB-League). Απλά, θεωρεί ότι η έλλειψη εμπειρίας από διεθνείς διοργανώσεις αλλά και άλλες ατυχείς συγκυρίες, δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει την εικόνα που όλοι περιμέναμε για την Εθνική ομάδα.

Πέρα από την καταβολή των χρημάτων, λοιπόν, που έχει λαμβάνειν για τον 1ο χρόνο του συμβολαίου του, η ΕΟΚ θα προτείνει στον Τρινκιέρι να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασίας τους (ρίχνοντας ίσως στο τραπέζι κι ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων της 2ης χρονιάς), έτσι ώστε το θέμα να μην τραβήξει περισσότερο, οι δύο πλευρές να χωρίσουν φιλικά και να μην χρειαστεί να λύσουν τις όποιες διαφορές του, δια της νομικής οδού. Η άφιξη και μόνο του Ιταλού, εν μέσω των πλέϊ-οφ της VTB-League, δείχνει αρχικά καλή διάθεση…

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top