Στην ΕΟΕ αναζητούν γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν πληρώνει το “Γ. Καραϊσκάκης” επί 35 μήνες!

Τρομερά πράγματα με το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αναζητά τον τρόπο να εισπράξει τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη χρήση του γηπέδου.

Πριν από μερικούς μήνες ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος είχε συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη για να του υπενθυμίσει το θέμα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως θα συσταθεί μία επιτροπή με πρόεδρο τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα. Ο κ. Καπράλος έθιξε πρόσφατα το θέμα με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Documento” άνθρωπος των Πειραιωτών επικοινώνησε με τον Καπράλο και σε ελεύθερη μετάφραση του είπε να μη σκαλίζει το θέμα. Στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι τα χρήματα τα οποία περιμένει η ΕΟΕ εδώ και περίπου 35 μήνες, προορίζονται για την προετοιμασία των αθλητών, αλλά με τις… πλάτες του ίδιου του Λευτέρη Αυγενάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει να μην καλύπτει τα οφειλόμενα.

Βάσει του νόμου 3130/2003 από την 1η Ιανουαρίου 2019 η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έπρεπε να καταβάλει χρήματα στη ΓΓΑ. Στο άρθρο 4 παρ. ε του συγκεκριμένου νόμου αναφέρονται τα εξής: “Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εστιατόρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του σταδίου θα καταβάλλεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η υποχρέωση της ως άνω καταβολής αρχίζει 15 χρόνια μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004…”.

To Top