Στην επόμενη φάση το Βέλγιο, 1-0 τη Ρωσία!

Με γκολ του Οριζί λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών το Βέλγιο επιβλήθηκε της Ρωσίας με 1-0.

Στην επόμενη φάση του Μουντιάλ προκρίθηκε το Βέλγιο, το οποίο ζευγάρωσε τις νίκες του στη διοργάνωση. Μπορεί οι “κόκκινοι διάβολοι” για δεύτερο παιχνίδι να δυσκολεύτηκαν πολύ, όμως, σημασία έχει ότι πήραν τελικά το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Για 80′ λεπτά η Ρωσία ήταν σίγουρα πιο ουσιαστική. Όλες σχεδόν οι τελικές προσπάθειες γίνονταν από τους παίκτες της, ενώ είχε και τουλάχιστον μία πραγματικά καλή ευκαιρία σε αντίθεση με το Βέλγιο που ήταν απλώς φλύαρο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Καπέλο είχε δώσει πολύ χώρο στον Μέρτενς στην προσπάθειά του να μπλοκάρει τον Αζάρ και βλέπαμε τους Βέλγους να χτυπούν συνεχώς από εκεί. Ωστόσο, αυτό άλλαξε στο δεύτερο με τον παίκτη της Νάπολι να βγαίνει εκτός παιχνιδιού και τον Αζάρ τελικά να χτυπάει στο τέλος με μία προσωπική ενέργεια.

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Ρωσία απέδειξε ότι δεν έχει ιδιαίτερα καλό υλικό για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και ότι κοιτάει πρώτα να κρατήσει στο μηδέν στην άμυνα. Αντιθέτως, το Βέλγιο μπορεί να μην είναι ακόμα μεγάλη ομάδα αλλά και πάλι έβγαλε χαρακτήρα ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο τέλος και παίρνοντας τη νίκη.

Γκολ: 89′ Οριζί

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32′ Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75′ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57′ Οριζί)

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62′ Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89′ Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83′ Τζαγκόεβ), Κοκόριν

Πηγή: sport24.gr

 

To Top