Πετούσε φωτιές η Αλγερία, 4-2 τη Νότια Κορέα!

Η Αλγερία νίκησε τη Νότια Κορέα με 4-2 πραγματοποιώντας φανταστικό πρώτο ημίχρονο και παράλληλα έγραψε ιστορία. Απογοητευτικοί οι Ασιάτες, εκτός παιχνιδιού για 45 λεπτά.

Την πρώτη της νίκη στα γήπεδα της Βραζιλίας πήρε η Αλγερία, η οποία με αυτό τον τρόπο έβαλε και θεμέλια πρόκρισης για την επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η ομάδα του Χαλίλχοτζιτς πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερις φορές σε παιχνίδι του Μουντιάλ.

Για δεύτερο παιχνίδι η Αλγερία έδειξε καλή εικόνα και ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Αντιθέτως, η Νότιος Κορέα προβλημάτισε ξανά και φανέρωσε πολύ μεγάλα κενά στα μετόπισθεν, κάτι που δεν είχε δείξει στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία.

Πλήρωσε τη συνολική αμυντική της λειτουργία και το πολύ κακό πρώτο της ημίχρονο. Θεωρητικά είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική το αδιάφορο Βέλγιο, που εξασφάλισε την πρόκρισή του, και καλύψει τη διαφορά τερμάτων που χρειάζεται.

Από την άλλη πλευρά η Αλγερία έχει κάθε λόγο για να χαμογελά, αφού πλέον εξαρτώνται πλέον τα πάντα από εκείνη. Την τελευταία αγωνιστική διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Ρωσία και παίζει για δύο αποτελέσματα, αφού και με ισοπαλία είναι πολύ πιθανό να πάρει την πρόκριση λόγω της διαφοράς τερμάτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη της σε Μουντιάλ.

Γκολ: 50′ Σον, 72′ Κου / 26′ Σιλμανί, 28 Χαλίς, 38′ Τζαμπού, 62′ Μπραχιμί

Ν. ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ-Ριονγκ, Λι Γιονγκ, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν, Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιουνγκ (78′ Γι Ντονγκ-Γον), Λι Τσουνγκ-Γιονγκ (64′ Λι Κέουν-Χο), Κι Σουνγκ-Γουένγκ, Κου Για-Τσέολ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Παρκ Τσου-Γιουνγκ (57′ Κιμ Σιν-Γουκ)

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολχί, Μπουγκερά (89′ Μπελκαλέμ), Χαλίς, Μετζανί, Μαντί, Μεσμπά, Μπενταλέμπ, Τζαμπού (73′ Γκιλάς), Μπραχιμί (77′ Λασέν), Φεγκουλί, Σλιμανί

Πηγή: sport24.gr

 

To Top