Στην Κίνα το πρώτο Super Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

H FIFA ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα φιλοξενήσει το πρώτο Super Παγκόσμιο Συλλόγων, το οποίο θα διεξαχθεί Ιούνιο – Ιούλιο 2021 και θα έχει 24 συμμετέχουσες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Μπορεί το Δεκέμβριο του 2019 και του 2020 το Κατάρ να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά αυτές θα είναι και οι τελευταίες φορές/χρονιές που θα δούμε τη διοργάνωση με τη μορφή που γνωρίζουμε, αποτελούμενη από τις έξι πρωταθλήτριες ομάδες των αντίστοιχων ομοσπονδιών και μία ομάδα της οικοδέσποινας χώρας.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι η η Κίνα θα φιλοξενήσει το πρώτο Super Παγκόσμιο Συλλόγων, το οποίο θα διεξαχθεί Ιούνιο – Ιούλιο 2021 και θα έχει 24 συμμετέχουσες ομάδες από όλο τον κόσμο.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες, αλλά σε αυτό θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες από την Ευρώπη, έξι από τη Νότια Αμερική, τρεις από την Αφρική, τρεις από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, τρεις από την Ασία, ενώ η 24η θα προκύψει από τον νικητή του ματς της πρωταθλήτριας Ωκεανίας με τον πρωταθλητή Κίνας.

Είναι αυτονόητο ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την ισχύουσα μορφή, θα είναι παρούσες και στην Κίνα. Απλά, τώρα θα συμμετέχουν περισσότερες από κάθε γεωγραφική ποδοσφαιρική ομοσπονδία χωρίς όμως να γνωρίζουμε ποιες και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση λαμπρά ονόματα συλλόγων από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική αναμένεται να δώσουν το παρών στο σούπερ τουρνουά της Κίνας. Θ’ αντικαταστήσει στο καλεντάρι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο παραδοσιακά διεξαγόταν το καλοκαίρι του έτους που προηγείτο του Μουντιάλ.

To Top