Στην Ολλανδία ο διαιτητής έδειξε κατανόηση στον θρήνο για τον Ατσού, στην Ελλάδα ο Γκορτσίλας έδειξε κίτρινη

Ο Μοχάμεντ Κουντούς του Άγιαξ σκόραρε και αφιερώσε το γκολ του στον συμπατριώτη του Κριστιάν Ατσού που έχασε πρόσφατα στην ζωή του βγάζοντας την φανέλα του, χωρίς να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα σε αντίθεση με την περίπτωση του Κανός του Ολυμπιακού.

Ο 22χρονος Γκανέζος εξτρέμ του Άγιαξ σκόραρε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του στο 84ο λεπτό και έβγαλε την φανέλα του για να αποκαλύψει από μέσα μία άλλη μπλούζα που έγραφε το μήνυμα «Rip Ατσού».

Ο Μοχάμεντ Κουντούς αφιέρωσε έτσι το γκολ του στον αδικοχαμένο συμπατριώτη του Κριστιάν Ατσού, τον ποδοσφαριστή της Χατάισπορ, που βρήκε τραγικό θάνατο στα ερείπια που άφησε ο καταστροφικός σεισμός της Τουρκίας.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Πολ Φαν Μπόεκελ επέλεξε να μην βγάλει κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του «Αίαντα» κάνοντάς του απλώς μία παρατήρηση σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο κανονισμός.


«Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται (να βγάζουμε την φανέλα), αλλά καταλαβαίνει πως εδώ πρόκειται για μία κατάσταση μεγαλύτερη από το ποδόσφαιρο» είπε στις δηλώσεις του ο Μοχάμεντ Γκουντούς.

Σε μία αντίστοιχη φάση την περασμένη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Σέρχι Κάνος του Ολυμπιακού σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του με την φανέλα της ομάδας του κόντρα στον Παναιτωλικό για το 4-1, εννιά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, κι έβγαλε την φανέλα για να το αφιερώσει στην μητέρα που είχε φύγει από την ζωή λίγες μέρες πριν.


Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Γκορτσίλας αποφάσισε να του δείξει την κίτρινη κάρτα εφαρμόζοντας τον κανονισμό σε αντίθεση με τον Ολλανδό συνάδελφό του. Μία κίνηση που ήταν σύμφωνη με το γράμμα του νόμου, αλλά ξένισε σε πολλούς λόγω της σημαντικότητας της στιγμής για τον ίδιο τον παίκτη και της συγκινησιασκής φόρτισης που είχε για την τεράστια αυτή απώλεια που υπέστη η οικογένειά του.

Δυστυχώς κάποιες τέτοιες στιγμές δείχνουν την διαφορά ποδοσφαιρικού επιπέδου και αντίληψης του αθλήματος που υπάρχει ανάμεσα στους Έλληνες διαιτητές με εκείνους των προηγμένων ποδοσφαιρικών χωρών, αφού ο Ολλανδός ρέφερι επέλεξε να σεβαστεί μία σημαντική στιγμή για έναν συνάνθρωπό του ενώ ο Έλληνας στην προκειμένη περίπτωση δεν μπήκε στην διαδικασία να σκεφτεί τι σήμαινε η στιγμή αυτή για τον Ισπανό εξτρέμ του Ολυμπιακού, που είχε χάσει και την ίδια του την μητέρα.

To Top