Στη μάχη για την κιτρινόμαυρη… αυτοδυναμία!

Ο Άρης αναζητεί το αύριο, την επόμενη μέρα, την απόδραση από την κρίση… Θα μπορούσε να θυμίζει κάτι από την… Ελλάδα και την κατάσταση που βιώνει, με τις πολιτικές εξελίξεις και το εκλογικό θρίλερ. Οι κίτρινοι προσπαθούν να βγουν… αυτοδύναμοι τόσο στην ΠΑΕ, όσο και στην ΚΑΕ. Θα τα καταφέρουν; Δύσκολο εγχείρημα. Όχι ακατόρθωτο.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Το επίτευγμα της Λέσχης δοκιμάζεται. Πράγματι. Δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα. Δεν δοκιμάζεται τώρα. Όχι τα τελευταία 24ωρα, αλλά τα τελευταία τουλάχιστον δυο, τρία χρόνια. Απαξιωτικές κινήσεις, εσωστρέφεια, λάθη, υπερβολές και εγωισμοί, σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό τοπίο της χώρας, έφεραν την κρίση και τον προβληματισμό.

Σήμερα που μιλάμε, ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι… υπερχρεωμένες! Συνολικά, υπολογίζεται ότι το άνοιγμα είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Η απόδραση από την κρίση, επιβάλλεται, δεν αναβάλλεται, με απλά λόγια.

Την Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα για την κατάθεση των εγγράφων προτάσεων για την ΠΑΕ. Τυπική περισσότερο η προθεσμία, θα πει κανείς… Σύμφωνοι. Πήρε παράταση. Σύμφωνοι. Το ουσιαστικό κομμάτι πέφτει αλλού. Στην ερχόμενη γενική συνέλευση, θα πρέπει να υπάρχουν γραπτές προτάσεις. Όχι όμως προτάσεις για το θεαθήναι, για κουβέντες, συζητήσεις και σχόλια, αλλά λύσεις που θα ανοίγουν την πόρτα για τη διέξοδο, την απόδραση, την επανεκκίνηση.

Η ΠΑΕ Άρης, τα στελέχη της, αυτοί που έχουν την αντικειμενική ευθύνη για την αγωνιστική και διοικητική κρίση, δεσμεύτηκαν ότι η πρότασή τους θα είναι συγκεκριμένη (όχι αόριστη) και… βελτιωμένη σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν στις δυο τελευταίες συνελεύσεις. Μήπως υπάρχουν περιθώρια για κάτι διαφορετικό; Παράλληλα, αναμένεται (και πρέπει) να διευκρινιστεί ο ρόλος του πρώην εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη στο νέο τοπίο, ρόλος που παραμένει ερωτηματικό. Όλα δείχνουν ότι δεν θα συμμετέχει στην πρώτη γραμμή. Αυτήν τη στιγμή, μήπως έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά οι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις;

Από κει και πέρα, η οικογένεια του Άρη είτε εκφράζεται μέσω της Κοινωνίας, των βετεράνων, των πρώην παραγόντων, των εν δυνάμει παραγόντων καλείται να τροφοδοτήσει λύση για την κιτρινόμαυρη… αυτοδυναμία (μέρες πού’ ναι…).

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι είναι και το μπάσκετ. Η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του συλλόγου, βλέπει με θλίψη μέρες φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, να είναι βυθισμένη στα προβλήματα. Η λύση του Πρωτοδικείου θα είναι μια νέα αρχή…

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία».

To Top