Στις 19:30 το έκτακτο μήνυμα του πρωθυπουργού

Στις 19:30 θα απευθύνει το έκτακτο μήνυμά τους προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό τηλεοπτικό του μήνυμα, περιγράφοντας και τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα πορευθεί η κυβέρνηση μέχρι τις γιορτές. Ειδικότερα θα σημειώσει πως η οικονομία δεν θα ξανακλείσει και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή, ενώ θα επαναλάβει πως δεν συζητά ένα lockdown ανεμβολίαστων κατά τα πρότυπα της Αυστρίας.

Μεγάλο μέρος του σημερινού μηνύματος του πρωθυπουργού θα αφορά στην ανάγκη εμβολιασμού και θα είναι επικεντρωμένο σε δύο ομάδες πολιτών: σε όσους δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού για το εμβόλιο και στους άνω των 65 που καλούνται να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα προς την «επιχείρηση Ελευθερία», επισημαίνοντας πως υπάρχει «όπλο» για την πανδημία και αυτό είναι το εμβόλιο. Μάλιστα αναμένεται να αναφερθεί και στα στοιχεία από την ιατρική κοινότητα, από τα οποία προκύπτει πως σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες που νοσούν βαριά είναι ανεμβολίαστοι.

To Top