“Στοίχημα μας ο Άρης”

Λίγες μόνο ώρες πριν επιστρέψει η αποστολή του Άρη από το Πράβετς στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις «εκπρόσωποι» της «SmartPhysio» (Περικλής Βλαχάκης, Γιώργος Ντάντος, Θοδωρής Αλεξιάδης), μίλησαν για τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα συνεργασίας και τις σχέσεις τους με ποδοσφαιριστές και προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα είπαν επί Βουλγάρικου εδάφους στην εφημερίδα “Metrosport”

Ποιος είναι ο στόχος της εταιρίας με την παρουσία σας στον Άρη;

«Η Smart Physio άνοιξε το 2013 και ειδικεύεται στην πρόληψη τραυματισμών, της φυσικοθεραπείας, της αθλητικής αποκατάστασης, των ειδικών εργομετρικών και προληπτικών εργασιών και της ανάλυσης-απόδοσης με ειδικά συστήματα, όπως Prozone, Gps, με στόχο όλων αυτών να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε επαγγελματικές ομάδες».

 

Είναι η πρώτη σας εμπειρία με ποδοσφαιρική ομάδα;

«Στην Ελλάδα ναι, είχαμε εμπειρία στο εξωτερικό από ομάδες ποδοσφαίρου όπως η Μπόλτον, ομάδες ράγμπι όπως η Γουίγκαν και η Εθνική ομάδα της Αγγλίας στο χάντμπολ. Επίσης συνεργασία με διάφορες κλινικές που ειδικεύονται σε προβλήματα σπονδυλικής στήλης στο Μάντσεστερ και στο Μπόλτον, αντίστοιχα».

 

Είναι εύκολος ο αθλητικός χώρος στην Ελλάδα. Πώς σας υποδέχτηκαν;

«Κάναμε δύο χρόνια μελέτες πριν ανοίξουμε με σκοπό να δούμε πως λειτουργεί το αθλητικό σύστημα και η αθλητική επιστήμη στην Ελλάδα, όπου διαπιστώσαμε ένα μεγάλο κενό. Ειδικά στα εργομετρικά που δεν ειδικεύονται σε κάθε άθλημα, υπάρχει ρουτίνα εργομετρικών που γίνεται είτε σε μπάσκετ, είτε σε ποδόσφαιρο το οποίο δεν είναι σωστό. Παράλληλα συναντήσαμε μεγάλο κενό αναφορικά με την πρόληψη τραυματισμών, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα όπου το πρόβλημα είναι σαν επιδημία με τις θλάσεις. Αντίστοιχα κέντρα με το δικό μας δεν υπάρχουν στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ κάνουμε προσπάθειες να βρούμε στην υπόλοιπη, που ουσιαστικά να ειδικεύονται στον τομέα της πρόληψης τραυματισμών. Να δοκιμαστούν, δηλαδή οι παίκτες με τεκμηριωμένες δοκιμασίες με σκοπό να προλάβουμε χιαστούς, θλάσεις συνδεσμικές ρίξεις».

 

 

«Περάσαμε από δοκιμασίες»

 

 

Πως προέκυψε η συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης;

«Δώσαμε βιογραφικό. Είχαμε κάνει μία πρόταση και πέρσι στον Άρη τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, όμως για διάφορους λόγους δεν προέκυψε συνεργασία. Φέτος μιλήσαμε με τον κύριο Καλαϊτζίδη, του είπαμε το πλάνο μας, αναφέραμε ότι είναι η μόνη ελληνική ομάδα ο Άρης που θα επιχειρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα και υποβληθήκαμε στις δοκιμασίες το κόουτς για έναν μήνα, ενώ στις 26 Ιουλίου ξεκίνησε η συνεργασία μας».

 

Σε τι κατάσταση είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη αυτή τη στιγμή;

«Γενικά θα μιλήσω για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, των οποίων τα αποτελέσματα είναι περισσότερο ανησυχητικά από όσο υπολογίζαμε. Έχουμε κάνει μία μελέτη ώστε να εντοπίσουμε το πρόβλημα σε κάθε ποδοσφαιριστή και δυστυχώς οι παίκτες επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας, ότι δηλαδή δεν γυμναζόταν συστηματικά και με τον τρόπο που θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια. Καταλήγοντας, θα πρέπει να πω ότι όντως τα πράγματα δεν είναι στην κατάσταση που θα έπρεπε, όμως, όπως έχετε δει, στην προετοιμασία σε διπλές και τριπλές προπονήσεις δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό, δεν χάθηκε ούτε μία προπονητική ημέρα, ενώ και το κόστος των τραυματισμών έχει πέσει αισθητά. Εμείς , πέρα από την υγεία των αθλητών, ελέγχουμε τους τραυματισμούς και με οικονομικούς όρους. Συμβόλαιο παίκτη, πόσο αντιστοιχεί την ημέρα, οπότε τι γλυτώνουμε από τους πιθανούς τραυματισμούς; Ουσιαστικά προστατεύουμε την επένδυση της ομάδας.

 

Ποιο θεωρείς το κυριότερο λάθος που γίνεται στην εκγύμναση των ομάδων;

«Το γεγονός ότι υπάρχουν στερεότυπα. Δεν υπάρχουν ειδικευμένοι επιστήμονες που θα ελέγξουνε τους τραυματισμούς, υπάρχουν ειδικές εργομετρικές δοκιμασίες για τους τραυματισμούς και κατόπιν ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο αλλά και πρόγραμμα προκειμένου να τους προλάβεις.

 

 

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την επένδυση της ομάδας»

 

 

Τι σημασία έχει για την Smart Physio ο Άρης;

«Για μας είναι ένα στοίχημα ο Άρης. Είναι τεράστιο το brand name του Άρη και σαφώς στοχεύουμε στο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα ήταν εξαιρετική διαφήμιση για εμάς να είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον Άρη. Άλλωστε και εμείς πληρωνόμαστε με βάση τα μπόνους και εμμέσως προσπαθούμε να προστατεύσουμε την επένδυση της ομάδας».

 

Ποια θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας στο τέλος της χρονιάς;

«Αυτό που τέθηκε από το προπονητικό επιτελείο είναι να μειωθεί το κόστος των τραυματισμών. Αρχικά το πλήθος και κατά συνέχεια το κόστος. Μέχρι στιγμής είμαστε κερδισμένοι καθώς πέρσι είχαμε περιστατικά παικτών που απουσίαζαν για έξι μήνες , οπότε ήδη έχουμε βρεθεί «μπροστά». Μέσα στη χρονιά έχουμε προγνώσει από τώρα πόσοι τραυματισμοί θα είναι από το πρώτο τρίμηνο, πόσοι το δεύτερο αλλά και το τρίτο και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο».

 

 

«Απόλυτα συνεπείς οι ποδοσφαιριστές»

 

 

Οι ποδοσφαιριστές πως ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα;

«Προς έκπληξή μας ανταποκρίθηκαν σαν να είναι χρόνια σε επίπεδο βρετανικού μοντέλου. Εκτελούν με συνέπεια τις ασκήσεις, είναι στην ώρα τους και ανταποκρίνονται με ενδιαφέρον, γιατί θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους. Είναι μια «επένδυση» και για τον ποδοσφαιριστή αυτή, ο οποίος θα κληθεί «αύριο» να πουλήσει τον εαυτό του σωστά οπότε θα πρέπει να είναι υγιείς».

 

Πως είναι η συνεργασία σας με τους Λιάπη και Καλαϊτζίδη;

«Θα πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος ότι έχουμε σπάσει κάποια στερεότυπα, όλα θέλουν τον τρόπο τους. Με αντικειμενικές και υποκειμενικές μετρήσεις καθημερινά, αντιλαμβανόμαστε τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσουν. Χωρίζονται οι παίκτες σε γκρουπ ανάλογα με τα προβλήματά τους και δουλεύουν. Οι κύριοι Λιάπης και Καλαϊτζίδης έχουν ξεφύγει από τα δεδομένα της Ελλάδας και αγγίζουν αυτά του εξωτερικού και αυτό μπορώ να το εγγυηθώ γιατί το έχω δει».

To Top