“Στον Άρη όλοι παρέλασαν, από τον Μάντζιο μέχρι και τον Φίνκε”!

Το PRESSARIS καλωσορίζει στην δημοσιογραφική του οικογένεια τον Θόδωρο Παυλίδη, έναν γνήσιο Αρειανό, από τους πιο αξιόπιστους και αγαπητούς που τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ Άρη στα δύσκολα. 

Ο Θόδωρος Παυλίδης επιστρέφει και “ξαναχτυπά” μέσα από το PRESSARIS.

To σχόλιο του απολαυστικό, αυθόρμητο:

“Περίμενα την χαρακτηριστική ημερομηνία της παρέλασης για να κάνω ένα πρώτο σχόλιο για τις ομάδες μας, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Και την λέω χαρακτηριστική την ημερομηνία της παρέλασης, γιατί έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η φράση ” δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση”, με αναφορά σε πρόσωπα που κρίνονται μέσα από την δουλειά τους στις ομάδες, για το πρώτο αυτό σχεδόν δίμηνο χρονικό διάστημα, από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μέχρι και την παρέλαση…

Στον ΑΡΗ μας λοιπόν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, παρέλασαν όλοι. Από τον Μάντζιο μέχρι και τον Φίνκε!!! Η αναφορά των ονομάτων που κάνω στο “από” και στο “μέχρι” είναι χαρακτηριστική, αναλογική, ποσοτική, ποιοτική, της κοινής ΑΡΕΙΑΝΗΣ αίσθησης, του μέσου ΑΡΕΙΑΝΟΎ προβληματισμού.

Κανείς δεν κρίνεται πιο πολύ από όλους μας από τον Άκη Μάντζιο για το αυξημένων απαιτήσεων ρόστερ του ποδοσφαίρου, που πήγε πολύ καλά πέρυσι και ενισχύθηκε για να πάει καλύτερα φέτος.

Κανείς δεν μοιάζει χαμηλότερων δυνατοτήτων ψηλός από τον Φίνκε στην καλή, νοικοκυρεμένη δουλειά που γίνεται στο μπάσκετ φέτος. Και όμως παρέλασαν όλοι!!!

Σωστό ή λάθος θα δείξει ο χρόνος. Εκ του αποτελέσματος όμως μόνο τον Μάιο οι αποφάσεις είναι εκ του ασφαλούς. Τέτοια εποχή, λίγο πρίν ή λίγο μετά την…παρέλαση είναι κρίσιμες και με ρίσκο οι αποφάσεις. Θέλει καθαρό μυαλό και υπομονή.

Ακόμη και αν χάνεται ένας πρώτος στόχος, πάλι θέλει προσοχή κάθε απόφαση.

Στο ποδόσφαιρο δεν φτιάχτηκε η ομάδα για να μπει ντε και καλά σε ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ούτε καν το μισό ρόστερ είχε κλείσει όταν αποκλειστήκαμε από την Αστάνα. Θα ήταν άδικο λοιπόν να κριθούν πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Στο μπάσκετ φυσικά και δεν κρίνεται τίποτα από έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο, όπου η κλήρωση λίγο μετά θα είχε ανίκητο αντίπαλο. Εκεί στο μπάσκετ κι αν θέλει υπομονή…

Η συνέχεια έδειξε ότι μόνο καλύτερα μπορεί να πάνε οι ομάδες μας.

Στο ποδόσφαιρο είμαστε +3 συνολικά, συγκομιδή βαθμών σε σχέση με πέρυσι με τους ίδιους αντιπάλους, στις ίδιες έδρες ( με Ιωνικό αντί Λάρισα). Στο μπάσκετ έγινε μια τεράστια νίκη, πού ναι μεν σε συγκομιδή βαθμών δεν είχε συνέχεια, αλλά σε αγωνιστική συμπεριφορά είχε και συνέχεια και συνέπεια, με μόνη παραφωνία την εντός έδρας εμφάνιση- ήττα με Κολοσσό.

Όσο πιο σεμνά και αντικειμενικά μπορώ να δω το αγωστικό μέλλον μόνο προς το καλύτερο μου μοιάζει. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ οι ομάδες μας δουλεύουν σωστά και τα καλύτερα θα έρθουν.

Δεν είμαι υπέρ αισιόδοξος. ΑΡΕΙΑΝΟΣ είμαι, με εμπειρία, κρίση, γνώμη και κυρίως μνήμη από το παρελθόν. Διακρίνω λοιπόν ότι αγωνιστικά γίνονται σωστές δουλειές και εξωαγωνιστικά λαμβάνονται σωστές αποφάσεις.

Όπως αυτή, να μην αλλάξει κανείς και να παρελάσουν όλοι!!!.

Κλείνοντας τονίζω ότι δεν αισθάνομαι να παίρνω κάποια ρίσκο από την μέρα που γράφω, λίγο πριν το ματς με το Λαύριο στο μπάσκετ. Μια μέρα πριν το ντέρμπυ με την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο.

Δεν θα νοιώσω δικαιωμένος με καλά αποτελέσματα, δεν θα απογοητευθώ με ήττες. Δεν είναι τόσο κοντινή η μέρα που θα κριθούν οι αγωνιστικές πορείες και εγώ που τις πιστεύω ότι θα είναι καλές. Θα πάρει χρόνο. Θέλει υπομονή και στήριξη.

Δεν γέμισαν ακόμη ακόμη ούτε το Χαριλάου, ούτε το Παλέ.

Ας στηρίξουμε όλοι με όλες μας τις ΑΡΕΙΑΝΕΣ δυνάμεις και τα καλύτερα θα έρθουν…”.

 

To Top