ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Στον… αέρα ο Καλαϊτζίδης! Τυπικά, ουσιαστικά και ηθικά… Προσπάθεια για νομικό “σωσίβιο”!

Στην έξοδο βρίσκεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης από τον Άρη! Και τυπικά, και ουσιαστικά και ηθικά… Με απλά λόγια, ο Καλαϊτζίδης δεν μπορεί να είναι εν ενεργεία προπονητής, εάν βάσει νόμου ο αδελφός του Άλεξ Κάλας θέλει να εμπλακεί και επαγγελματικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επί της ουσίας έχει το… βαρίδιο, ότι αν και ανέλαβε την προσπάθεια ανόδου απέτυχε να το κάνει, από κάθε πόστο σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο!

Παράλληλα, και ηθικά είναι στον… αέρα, μετά την κοινή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Άρη σε βάρος του.

Συγκεκριμένα:

1. Με βάση την αθλητική νομοθεσία και εφόσον ο Άρης γίνει ΠΑΕ, προκύπτει νομικό πρόβλημα στην δραστηριοποίηση της οικογένειας. Βάσει του άρθρου 69, παράγραφος 8 του αθλητικού νόμου δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλομέτοχος μιας ΠΑΕ ο Άλεξ Κάλας, ως αδελφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, όχι μόνο στον Άρη, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, όσο είναι εν ενεργεία προπονητής ο δεύτερος. Με πιο απλά λόγια: εάν ο Κάλας θέλει να μπει νόμιμα στο μετοχικό κεφάλαιο μιας ΠΑΕ (είτε είναι ο Άρης, είτε άλλη ομάδα, μια και ο νόμος μιλάει γενικά για ανώνυμη εταιρία του ίδιου αθλήματος), ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται ενεργά με την προπονητική!

2. Tην ίδια ώρα το μήνυμα των συνδέσμων ήταν σαφές: “Δημήτρη Καλαϊτζίδη οι μέθοδοι που χρησιμοποιείς διχάζουν τον κόσμο και θυμίζουν παλιότερες τακτικές τύπου ΣΚΟΡΔΑ… Οι απειλές σε ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ επειδή σε κρίνουν δε χωράνε στον ΑΡΗ. Γι” αυτό και είσαι ανεπιθύμητος σε οποιαδήποτε θέση. Ίδιες πρακτικές αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν με σκοπό την άμεση επάνοδο της ομάδας. Και ο νοών νοείτο…”

Με αυτά τα δεδομένα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή η απομάκρυνση του Καλαϊτζίδη, αν και ξεκίνησε μια προσπάθεια για ένα νομικό “σωσίβιο”, ούτως ώστε 0 58χρονος τεχνικός να μπορεί να συνεχίσει στον Άρη.

Λογικά πάντως αν και τελικά βρεθεί η νομική διέξοδος και ο Καλαϊτζίδης καταφέρει να είναι τεχνικός-προπονητής, με μεγαλομέτοχο τον αδελφό του, το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει να σταθεί στα υπόλοιπα θέματα;

To Top