Στον τελικό του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς, ολοταχώς για τον τρίτο τίτλο του!

Μέρα δόξας για το ελληνικό τένις, καθώς μετά τον θρίαμβο της Μαρίας Σάκκαρη στο Ραμπάτ ήρθε και η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Εστορίλ!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο 20χρονος τενίστας, Νο.10 στον κόσμο, επιρκάτησε με 3-6, 6-4, 6-4 του Νταβίντ Γκοφέν (Νο.26) σε 2 ώρες και 18 λεπτά και θα προσπαθήσει αύριο (17.30) να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο της καριέρας του.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Πάμπλο Κουέβας και τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς.

Θα είναι η έκτη του συμμετοχή σε τελικό της ATP και, όπως καταλαβαίνετε, η λογική λέει ότι θα πανηγυρίσει το δεύτερο φετινό του τρόπαιο! Αν τα καταφέρει, για πρώτη φορά η Ελλάδα θα πανηγυρίσει δύο τρόπαια την ίδια εβδομάδα! Απίστευτες στιγμές…

Όπως και η Μαρία, ο Στέφανος έχασε το πρώτο σετ. Εκείνος, όμως, προηγήθηκε με δύο μπρέικ διαφορά (4-1) στο δεύτερο και τα πράγματα έγοναν πιο ξεκάθαρα, παρότι ο Γκοφέν πίεσε μέχρι το φινάλε και μπόρεσε να μειώσει σε 5-4.

Το τρίτο σετ ήταν ακόμα πιο αμφίρροπο και ο Στέφανος κίνδύνευσε στο 1-2 όταν έμεινε πίσω με 0-40, ωστόσο έμεινε όρθιος και το… θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το 4-4.

Στο σημείο αυτό ο Τσιτσιπάς σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ και στη συνέχεια, έστω και με λίγη… περιπέτεια, έκλεισε το ματς και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

Mε τη νίκη του, μάλιστα, εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης. Σημειώστε, επίσης, ότι το ρεκόρ του κόντρα στον 28χρονο Βέλγο είναι τώρα 4-2.

Ο νεαρός τενίστας έχει χάσει τρεις τελικούς, όμως σε αυτούς οι αντίπαλοί του ήταν ο Ράφα Ναδάλ (Βαρκελώνη, Τορόντο 2018) και ο Ρότζερ Φέντερερ (Ντιουμπάι 2019).

Σήκωσε κούπες στη Στοκχόλμη το 2018 (απέναντι στον Έρνεστς Γκούλμπις) και φέτος στη Μασσαλία (κόντρα στον Μικαΐλ Κουκούσκιν).

To Top