Φινάλε στο πρωτάθλημα με… τριάρα για την Λαμία

Η Λαμία πέτυχε εμφατική νίκη (3-0) επί του Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και πραγματοποίησε νικηφόρο φίνις στην κούρσα της φετινής Super League.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

H σεμνή τελετή ήταν εξ αρχής βαθμολογικά αδιάφορη και για τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων έχοντας χάσει κάθε ελπίδα παραμονής είχε ως στόχο να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την Super League.

Στην αντίπερα όχθη η Λαμία χωρίς κανένα απολύτως χτυποκάρδια για την σωτηρία έπαιξε αποκλειστικά για το γόητρο και την βελτίωση της βαθμολογικής της θέσης.

Κι οι δύο ομάδες έδειξαν την διάθεση από το ξεκίνημα του αγώνα να παίξουν ανοιχτά και χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν γρήγορος με τη Λαμία να δείχνει πιο απειλητική και να χάνει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία να πάρει…κεφάλι στο σκορ με τον Καραμάνο, ο οποίος πέταξε στα «πουλιά» εξαιρετική την κάθετη – ασίστ πάσα του Μπερτόλιο και το…μισό γκολ στο 13΄.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε το παιχνίδι μέχρι και την λήξη του α΄ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να πατούν με μεγαλύτερη συχνότητα την αντίπαλη περιοχή με κατοχή μπάλας 60% και κινητήριους μοχλούς τους Πίτι, Μπερτόλιο και Μπαράλες.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου η υπεροχή της Λαμίας μετουσιώθηκε σε γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες στο 50΄.

Η υπόθεση της νίκης επί της ουσίας έλαβε τέλος στο 62΄και στο χρονικό σημείο όπου ο (δαιμόνιος) Μπερτόλιο ζευγάρωσε τα τέρματα της Λαμίας και της έδωσε…αέρα δύο τερμάτων (0-2).

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν πλέον καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με τους Φθιώτες να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ και να σημειώνουν τρίτο τέρμα με αυτογκόλ του Οριουέλα στο 70΄.

Η Λαμία έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της φετινής (άκρως επιτυχημένης) σεζόν και «σκαρφάλωσε» στην έβδομη θέση με 37 βαθμούς, αναμένοντας τα αυριανά αποτελέσματα του Παναιτωλικού και της ΑΕΛ.

Ο Απόλλων έμεινε στους 10 βαθμούς (με μόλις δύο νίκες) στη κούρσα του πρωταθλήματος σε μια χρονιά που δεν εξελίχθηκε έτσι όπως την ονειρευόταν.

To Top