ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Στοπ” σε Μπαρτ, Τζόνσον και το επιθετικό ριμπάουντ του Κλάντον

Τρία στοιχεία του Ρεθύμνου οφείλει να προσέξει πάρα πολύ από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ο Άρης, αν θέλει να φύγει νικητής από την Κρήτη. Τα δύο πρώτα είναι το επιθετικό ταλέντο και η ικανότητα στο σκοράρισμα των δύο βασικών γκαρντ του Ρεθύμνου, του Στιβ Μπαρτ και του Ελάιζα Τζόνσον.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι δυο τους πετυχαίνουν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας τους κατά μέσο όρο, ο Μπαρτ έχει 18,1 πόντους, ο Τζόνσον 13,8 πόντους ανά αγώνα.

Είναι αυτοί που αποφασίζουν τα… πάντα στην επιθετική λειτουργία του Ρεθύμνου, είναι ικανοί σκόρερ και μακριά και κοντά από το καλάθι, έχουν πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα (39,5% ο Τζόνσον, 37,8% ο Μπαρτ) και μπορούν να “σκοτώσουν” την αντίπαλη άμυνα.

Το τρίτο στοιχείο είναι το επιθετικό ριμπάουντ του Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα η δράση του Κιθ Κλάντον μέσα στην ρακέτα.

Ο Αμερικανός μπορεί να σκοράρει μόλις 3 πόντους, αλλά μαζεύει κατά μέρο όρο 4,5 επιθετικά ριμπάουντ ανά παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να περιορίσει ο Άρης, για να μην δώσει το δικαίωμα στο Ρέθυμνο για πολλές δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.

To Top