Στους “μπλε” και επίσημα ο Κουκουρέγια

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαρκ Κουκουρέγια, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Μπράιτον, καταβάλλοντας το ποσό των 60 εκατ. ευρώ.

Και επίσημα στη Τσέλσι ο Μαρκ Κουκουρέγια, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των “μπλε” με την Μπράιτον., υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Στην συμφωνία έχει οριστεί και ο δανεισμός του Λϊβαι Κόλγουιλ στην Μπράιτον για την ερχόμενη σεζόν, χωρίς οψιόν αγοράς.

Η Τσέλσι κέρδισε την μάχη εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήθελε να τον αποκτήσει, προσφέροντας μόνο το ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Η Μπράιτον αξίωνε τον 24χρονο ακραίο αμυντικό με το ποσό των 59 εκατ. ευρώ, προσφορά που τελικά κατέβαλε η ομάδα του Λονδίνου, κάνοντας τον δικό της.

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να ενταχθώ σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο και θα δουλέψω σκληρά για να είμαι χαρούμενος εδώ και να βοηθήσω την ομάδα”, ήταν οι πρώτες του δηλώσεις με τη φανέλα των “μπλε”.

Με την σειρά του, ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, καλωσόρισε τον 24χρονο: “Ο Μαρκ είναι ένας επίλεκτος αμυντικός αποδεδειγμένης ποιότητας της Premier League και ενισχύει περαιτέρω την ομάδα μας στη νέα σεζόν. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντός και εκτός γηπέδου και είμαστε χαρούμενοι που ο Marc θα είναι μέρος του παρόντος και του μέλλοντος στην Τσέλσι”.

Από την μεριά της η Μπράιτον εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε οριστική συμφωνία, κάνοντας γνωστό πως αποτελεί μεταγραφή-ρεκόρ για τον αγγλικό σύλλογο.

Την περσινή σεζόν ο Μαρκ Κουκουρέγια έπαιξε συνολικά 39 φορές με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ. Η Μπράιτον τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2021 από τη Χετάφε, αντί του ποσού των 18 εκατ. ευρώ.

To Top