ΑΠΟΨΕΙΣ

Στο ίδιο έργο θεατής ο Άρης για πέμπτη σεζόν, με επαναλαμβανόμενα λάθη και αδυναμίες

Ο Άρης αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου, όχι γιατί ήταν χειρότερος από τους Ουκρανούς, ούτε επειδή η πάλαι ποτέ ιστορική ομάδα ήταν το φόβητρο, όμως για μια ακόμη φορά βίωσε μια σκληρή πραγματικότητα από επαναλαμβανόμενα λάθη και αδυναμίες. 

Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν πρόωρα για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι, σε ένα μοναδικό κοντράστ με την ίδια κατάληξη: κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να βγουν στην Ευρώπη για πέμπτη σερί περίοδο, όμως αποκλείστηκαν πολύ νωρίς, κλωτσώντας την καρδάρα με το… γάλα.

Ο Άρης παρουσίασε για μια ακόμη χρονιά σχεδόν τις ίδιες αδυναμίες: ένα ρόστερ που είχε χτυπητά κενά στη θέση του στόπερ (αγνοείται ο τρίτος κεντρικός αμυντικός στις… 18 Αυγούστου), όχι αποτελεσματικές λύσεις μεσοεπιθετικά, αξιόπιστη εναλλακτική για αμυντικό χαφ και παράλληλα αναζήτηση παικτών που με “κρύο αίμα” θα κάνουν τη διαφορά στα κρίσιμα παιχνίδια, δίνοντας την λύση του εύκολου γκολ…

Είναι γεγονός ότι ήταν άτυχος σε ότι αφορά τους τραυματισμούς των Μπράμπετς, Κουέστα και Νταρίντα (φάνηκε χθες ότι δεν ήταν 100% έτοιμος), αλλά και πάλι, η πρόκριση χάθηκε χθες στο Βουκουρέστι από λάθη των κιτρινόμαυρων. Ή μήπως καλύτερα, χάθηκε από το πρώτο ματς, όταν δεν “σκότωσε” στο τέλος την αντίπαλό του;

Η κλήρωση δεν έφερε και φέτος μεγαθήρια στον δρόμο των κιτρινόμαυρων (όπως δεν είχε φέρει και τα προηγούμενα χρόνια π.χ. Μόλντε, Κοβαλίβκα, Αστάνα κτλ), αλλά όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη σεζόν, ο Άρης θέλει περισσότερο σε… θεωρητικό επίπεδο να προχωρήσει στην Ευρώπη, παρά σε ουσιαστικό. Κι αυτό μαρτυρούν συνολικά οι κινήσεις του και φέτος.

Μια ομάδα που θέλει τόσο νωρίς, μέσα στο καλοκαίρι να ξεπεράσει τα πρώτα Ευρωπαϊκά εμπόδια, φροντίζει τουλάχιστον να έχει έναν βασικό κορμό στη δεδομένη χρονική σεζόν, τον οποίο δεν είχε ούτε φέτος. Ο Άρης πήρε 14 παίκτες, έδιωξε άλλους τόσους και έβαλε στον “πάγο” τον περσινό της βασικό φορ (Γκρέι).

Παράλληλα, ανοίγει από χθες και πάλι η συζήτηση του κατά πόσο, ο φιλότιμος κι εργατικός (κατ’ άλλα…) Τόλης Τερζής, μπορεί να σηκώσει στους ώμους του το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που λέγεται Άρης. To χρίσμα στον Έλληνα τεχνικό “σήκωσε” πολύ συζήτηση, με μια επιλογή που φέρει ξεκάθαρα την στήριξη του Θόδωρου Καρυπίδη. Καλώς ή κακώς ο χθεσινός αποκλεισμός δίνει… τροφή στην εσωστρέφεια του Άρη και ακουμπάει και το θέμα της ορθότητας αυτής της επιλογής.

Στα μέσα Αυγούστου λοιπόν, ο Άρης αποχαιρετάει τον Ευρωπαϊκό θεσμό, μπαίνει στον άχαρο ρόλο να διαχειριστεί την κατάσταση και βιώνει έναν έργο που “παίζεται” κάθε χρόνο και προκαλεί μόνο φθορά.

To Top