Στο κρίσιμο μονοπάτι, τρεις οι αντίπαλοι με… μολύβι και χαρτί!

Είχαμε σημειώσει προ ημερών την άκρως καθοριστική σειρά αγώνων που είχε να δώσει ο Άρης, αρχής γενομένης, από το παιχνίδι που κέρδισε στο «Καυταντζόγλειο». Οι «κίτρινοι» κόντρα στη Δόξα ξεκίνησαν ένα καρέ αγώνων, το οποίο συνεχίζεται το οποίο συνεχίζεται με το παιχνίδι στο Χαριλάου την Κυριακή με το Λεβαδειακό, ακολουθεί ένας πρόωρος τελικός στην Ξάνθη και κλείνει με το παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη και πάλι εντός έδρας. Στόχος; Το 4Χ4, εφόσον αυτοί οι τέσσερις αγώνες είχαμε τονίσει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Μασάδο κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε οι φίλοι του Άρη μπορεί να είναι αισιόδοξοι.

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει την Κυριακή κόντρα στο Λεβαδειακό με νίκη, ώστε να διατηρήσει ή και να μειώσει τη διαφορά του από την πέμπτη θέση, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους επτά βαθμούς. Στην τελευταία θέση που οδηγεί στα πλέι οφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ξάνθη και πίσω από αυτήν ακολουθούν κατά πόδας ο Ατρόμητος (27 βαθμούς, 17 ματς) και ο ΟΦΗ (26 βαθμούς, 18 ματς). Αυτοί φαινομενικά θα είναι και οι αντίπαλοι στην ύστατη προσπάθεια των «κίτρινων» για να προλάβουν το… τρένο.

Οι επτά βαθμοί δεν είναι δα και μία διαφορά που δεν μπορεί ο Άρης να τη «καλύψει», σε 12 παιχνίδια. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει από εδώ και στο εξής οι παίκτες του Μασάδο, τα παιχνίδια του χεριού τους να τα πάρουν και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Ποια είναι αυτά;

Το επόμενο με τον Λεβαδειακό, το μεθεπόμενο με την Ξάνθη (εξάποντο), αυτό κόντρα στον Εργοτέλη και γενικότερα, όλα όσα θα δώσουν, πλην των ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Αθήνα, τα οποία έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά δε σημαίνει ότι ο Άρης θα κατέβει να παραδοθεί. Το αντίθετο μάλιστα…

Παράλληλα, αν κανείς δει το πρόγραμμα, των τριών ομάδων που βρίσκονται πάνω από τον Άρη στο βαθμολογικό πίνακα, θα αντιληφθεί άμεσα πως μόνο εύκολο δεν κρίνεται. Βέβαια είναι ακόμη αρχή του δεύτερου γύρου κι όλα αυτά τα σενάρια, γίνονται με δεδομένο το ντεμαράζ νικών από τον Άρη. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι ο Άρης έχει πείσει, πως παραδοσιακά στο δεύτερο γύρο τα καταφέρνει πάντοτε καλύτερα. Από το 2006 – 2007, μέχρι και την περυσινή σεζόν κι αυτό αφήνει μία ελπίδα ότι και τη φετινή σεζόν, θα βρει τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση.

To Top