Στο φάιναλ φορ η Κ-17, παρά το 2-2 με Παναιτωλικό

Έστω κι αν δεν νίκησε, η Κ-17 πανηγύρισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος, μετά την ισοπαλία 2-2 με τον Παναιτωλικό, που την κράτησε σε απόσταση ασφαλείας από την αντίπαλό της.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Στην πρώτη τους φετινή παρουσία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι νεαροί παίκτες του Τάσου Θέου δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία ήταν αρκετή για να διατηρήσουν διαφορά 6 βαθμών από τον Παναιτωλικό και έτσι να «κλειδώσουν» μια θέση στο «τοπ 2» του ομίλου τους.

Ο Άρης έφτασε τους 44 βαθμούς σε 21 αγώνες και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου στα δύο προσεχή ντέρμπι με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (έχει 45 βαθμούς σε 20 αγώνες), ενώ ο Παναιτωλικός δεν προλαβαίνει πια να μπει στην προνομιούχο δυάδα, έχοντας 38 βαθμούς έπειτα από 22 αγώνες.

Πριν από την έναρξη του σημερινού παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Στέφανου Γιώρη, ενώ οι παίκτες του Άρη αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια για τον ίδιο λόγο. Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν ευκαιρίες με τους Ιγνατίδη (9′), Βασιλούδη (15′) και Σουνά (25′), αλλά οι προσπάθειες όλων τους ήταν άστοχες.

Ωστόσο, στο 29′ ο Δημήτρης Σουνάς άνοιξε το σκορ, αφού έγινε αποδέκτης εξαιρετικής ασίστ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε στην κενή εστία. Ο ίδιος παίκτης είχε νέα ευκαιρία για γκολ στο 45′, αλλά η κοντινή κεφαλιά του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας στοίχισε ακριβά στον Άρη, αφού ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες του στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 61′ με τον Κωστόπουλου, έπειτα από σέντρα του Κολοκοτρώνη από δεξιά.

Η αντίδραση των «κίτρινων» ήταν άμεση και στο 67′ ξαναπήραν κεφάλι στο σκορ, με προβολή του Λεμονή. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ αφού ο Παναιτωλικός αξιοποίησε μία νέα αμυντική αδράνεια και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 77′ με κεφαλιά του Ντίνου.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, παρά την τεράστια πίεση που άσκησε ο Άρης και τις πολυάριθμες ευκαιρίες που έχασε, με μεγαλύτερη αυτήν του 88′ από τον Ανδρεάδη, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Θέος): Παπαδόπουλος, Ρότα (76′ Βαρότσης), Γραμπής, Μπιμπισίδης, Ανδρεάδης, Φούσκας, Λεμονής, Βασιλούδης (63′ Ζήση), Πασχαλίδης, Σουνάς, Ιγνατίδης (69′ Χατζηνικολάου).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ζαρκαβέλης): Τηλεμάχου, Δημουλάς, Καραλής, Ντίνος, Μπακογιάννης, Χαντακιάς, Κωστόπουλος, Σταματέλος, Λαμπρακόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Κολοκοτρώνης.

To Top