ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε τους στόχους μας»

Συνέντευξη στο Aris Basketball Academy έδωσε ο αρχηγός του εφηβικού τμήματος των «κίτρινων», Θωμάς Μέλλιος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

  • Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ;

«Ξεκίνησα σχετικά μικρός σε ηλικία 8 χρόνων παίζοντας σε μια ομάδα της γειτονιάς. Η αλήθεια είναι πως πέρασα και από αλλά αθλήματα αλλά το μπάσκετ το έβλεπα σαν ένα παιχνίδι όποτε με τραβούσε πάντα περισσότερο».

  • Είσαι Γ΄ λυκείου, είναι εύκολο να συνδυάσεις τις προπονήσεις, τους αγώνες με το πολύ διάβασμα που απαιτείται;

«Ίσως είναι η πιο δύσκολη κατάσταση που έχω βρεθεί! Το πρόγραμμα καλώς ή κακώς είναι πολύ ασφυκτικό και ο χρόνος ελάχιστος. Βλέπω πολλές φορές τον εαυτό μου πολύ αγχωμένο! Αυτό βέβαια που με παρηγορεί είναι, πως κάθε μέρα είμαι ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι να περάσω σε ένα πανεπιστήμιο που να με ενδιαφέρει».

  • Είσαι αρχηγός της εφηβικής ομάδας του Άρη. Έχεις κάποια μεγαλύτερη ευθύνη από τους υπόλοιπους παίκτες;

«Ίσως υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη σε εμένα και στους πιο “παλιούς” της ομάδας ,καθώς πρέπει να καθοδηγήσουμε τα παιδιά που ήρθαν φέτος και να δημιουργήσουμε ένα πιο οικογενειακό κλίμα. Επιπλέον, ένας αρχηγός πρέπει είναι πρότυπο σε θέματα συμπεριφοράς κ πειθαρχίας, να στηρίζει την ομάδα σε κάθε δυσκολία που περνάει».

  • Ποια είναι τα αγωνιστικά προτερήματά σου και τι πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιώσεις περισσότερο;

«Θεωρώ πως δεν έχω κάποιο αγωνιστικό προτέρημα που μπορώ να ξεχωρίσω. Είμαι σε ηλικία που το καλύτερο που μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου είναι προπόνηση, ώστε κάποια στιγμή να μπορώ να ξεχωρίσω τα δυνατά μου σημεία και να εστιάσω σε τομείς που έχω αδυναμίες».

  • Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το 2015 δεν ήταν και τόσο καλή χρονιά για εσάς (ήττες, πολλοί τραυματισμοί) . Καινούριο έτος , «καινούρια» ομάδα;

«Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε άλλες απώλειες και τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας να τα πετύχουμε. Πιστεύω πως αν παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι , την νέα χρόνια θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας και θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να πετύχουμε τους στόχους μας».

  • Θα ήθελες να ευχηθείς κάτι για την νέα χρονιά;

«Θα ήθελα να ευχηθώ για την νέα χρόνια υγεία και ευτυχία σε όλους. Τώρα για την ομάδα μου, ίσως και να έκανα μια πιο μικρή ευχή. Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα στραβοπατήματα μας και να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Αγαπημένος αριθμός: 1

Αγαπημένος παίκτης: Stephen Curry

Αγαπημένος προορισμός: Χαλκιδική

Αγαπημένο φράση: «Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος».

To Top