Στο Euro με… ανατροπή!

Η Εθνική Ελλάδας αγχώθηκε από το γκολ του Ταργκακμάτζε στο 19΄, όμως έδειξε και πάλι ψυχή και… μέταλλο και γυρίζοντας το ματς κόντρα στην Γεωργία στη Τυφλίδα με 2-1, πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για το EURO 2012, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Στο 19′ ο Ταργκακμάτζε άνοιξε το σκορ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ύστερα από τραγική αντίληψη της φάσης, από τον Αλέξη Τζόρβα. Ο Έλληνας τερματοφύλακας στο 59′ έκανε άστοχη έξοδο, όμως ο Ιασβίλι έκανε χωρίς δύναμη προβολή και ο Σπυρόπουλος πρόλαβε στη γραμμή. Νωρίτερα όπως και μετά τα σουτ των Κατσουράνη και Φωτάκη σταμάτησε ο Ρεβισβίλι. Στο 78′ όμως ο Γεωργιανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να σταματήσει τον «κεραυνό» του Φωτάκη και το 1-1 έφερε την Εθνική μας στο δρόμο για την πρόκριση. Στο 85′ ο Άγγελος Χαριστέας απλά σφράγισε με διπλό αυτήν την πρόκριση, πλασάροντας άψογα έπειτα από τη θαυμάσια ασίστ του Γιώργου Καραγκούνη.
ΓΕΩΡΓΙΑ (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Λομπζανίτζε, Χουμπούντια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Κάνκαβα, Κιζαζνισβίλι, Κομπιασβίλι, Ιασβίλι, Ταρκαμάντζε, Ντβαλισβίλι.
ΕΛΛΑΔΑ (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

To Top