Ο Άρης ετοιμάζεται σήμερα ν΄ αντιμετωπίσει στις 15:00 στο «Ανθή Καραγιάννη» το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και ο Γιώργος Στρατηλάτης αποτελεί κοινό παρανομαστή των δύο αυτών ομάδων.
Με ποιον τρόπο; Ο Καβαλιώτης κεντρικός αμυντικός, που φόρεσε για τέσσερα χρόνια τη φανέλα του Άρη τη δεκαετία του ΄90, κατάγεται από το Κοκκινόχωμα, ενώ πέρυσι διετέλεσε και προπονητής του Βυζαντίου.
Ο ίδιος, που εδώ και τρία χρόνια ζει μόνιμα στο χωριό αυτό της Καβάλας, μίλησε στο PRESSARIS για τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο του… αγάπες και έκανε τα δικά του προγνωστικά για το πώς θα εξελιχθεί το ματς.
Ο ίδιος δεν θα μπορέσει, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να παρακολουθήσει από κοντά το ματς, όμως, σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να δει τον Άρη σε μία από τις επόμενες επισκέψεις του στην Καβάλα και στην Ελευθερούπολη.
«Το Βυζάντιο είναι μία ομάδα πολύ καλή, που αν δεν προσέξεις, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Είναι μια ομάδα, που διαθέτει καλούς και αξιόλογους παίκτες, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ένα μεγάλο κίνητρο στο σημερινό παιχνίδι, όπως και κάθε σύλλογος που παίζει αντίπαλος με τον Άρη: θέλει να τον κερδίσει για το γόητρο», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Στρατηλάτης, για να προσθέσει:
«Αν ο Άρης δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι και δεν μπορέσει να επιβληθεί εξ΄ αρχής, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα γι΄ αυτόν. Θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων…».
Επίσης, ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής την επικείμενη αυτή αναμέτρηση, είχε να πει:
«Η αλήθεια είναι πως το Βυζάντιο, όταν αγωνίζεται εντός έδρας, έχει την στήριξη των φίλων της περιοχής. Είναι κοντά στην ομάδα, την αγαπάνε, και δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ποδοσφαιρόφιλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Θεωρώ, πάντως, πως είναι πλεονέκτημα για τον Άρη που το ματς θα γίνει στην Καβάλα», για να σταθεί στο πού κατά τη γνώμη του θα κριθεί το ματς:
«Θα κριθεί στο ποιος θα δείξει ότι είναι το αφεντικό αγώνα. Ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται πάθος, αγωνιστικότητα. Είναι μονόδρομος για τον Άρη η άνοδος φέτος, αλλά θέλει πολλή δουλειά και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Το βάρος της φανέλας είναι τεράστιο…».