Στροφή σε ξένους διαιτητές από τον Κλάτενμπεργκ στα ντέρμπι αλλά και σε… κρίσιμους αγώνες

Οι μέχρι τώρα κινήσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε αυτές τις 10 πρώτες στροφές του πρωταθλήματος μας δείχνουν πως εμπιστεύεται τους ξένους διαιτητές από τους Έλληνες, έστω κι αν αυτοί δεν είναι Elite κατηγορίας όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά και σε… κρίσιμους αγώνες ειδικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ ορίστηκε Έλληνας διαιτητής και όχι αλλοδαπός όπως συνέβη στα ματς Απόλλων – ΑΕΚ και ΑΡΗΣ – ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως στο VAR ορίστηκε Πορτογάλος, όπως στους αγώνες ΑΕΚ – Άρης και Ατρόμητος – ΠΑΟΚ.

Ο Κλάτενμπεργκ εκτός από τους αγώνες μεταξύ των τριών της Αθήνας και του ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να επεκτείνει το μέτρο της κλήσης αλλοδαπών σε αγώνες που θεωρεί κρίσιμους και να τους ορίζει είτε ως πρώτους (μαζί με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα), είτε ως VAR.

Στον αγώνα αυτο ο πρόεδρος της ΚΕΔ επέλεξε τον διαιτητή που εμπιστεύεται φέτος περισσότερο από κάθε άλλον: Πρόκειται για τον Καραντώνη, που έχει οριστεί ως πρώτος διαιτητής στις επτά από τις 11 αγωνιστικές της SL1!

O Σιδηρόπουλος επανήλθε ως πρώτος στο παιχνίδι Απόλλων – Λαμία. Είχε να οριστεί από την 5η αγωνιστική. Μπήκε σε «καραντίνα» στην έκτη αγωνιστική που ήταν VAR στο ΑΕΚ – Ατρόμητος, επειδή δεν βοήθησε στην υπόδειξη πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου.

Σε «καραντίνα» μπήκε στο ίδιο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής ο πρώτος διαιτητής, Παπαδόπουλος, που έκτοτε δεν έχει οριστεί ως πρώτος. Αυτή τη φορά ορίστηκε VAR στο Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Επανήλθε στους ορισμούς ο Τ. Παπαπέτρου, ένα μήνα τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα. Η απόδοσή του είχε ως αποτέλεσμα να μην επιλέγεται από τον Κλάτενμπεργκ. Ορίστηκε τέταρτος στο ΟΦΗ – Ιωνικός και θα πάρει παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική.

Ο Διαμαντόπουλος, διαιτητής στο ΑΕΚ – Άρης, την όγδοη αγωνιστική, έκτοτε ορίζεται ως τέταρτος. Αυτή τη φορά στο ΠΑΟΚ – Άρης. Ο Κλάτενμπεργκ δεν είχε μείνει ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

To Top