Χασούρα 8.000.000 ευρώ από την ελίτ του ποδοσφαίρου αν το Μουντιάλ γίνει κάθε δύο χρόνια

Σε περίπτωση που το σχέδιο της FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια προχωρήσει, θα μπορούσε να κοστίσει στα μεγάλα εγχώρια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στην UEFA περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ τη σεζόν

Και αυτό διότι θα μειωθούν οι αξίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα έσοδα τις ημέρες των αγώνων και οι εμπορικές συμφωνίες, υποστηρίζει μελέτη που έγινε για λογαριασμό των λιγκών.

Οι συχνότερες διεθνείς διοργανώσεις, καθώς και πρόσθετοι διεθνείς αγώνες συλλόγων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στα εθνικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτά, της αλλαγής από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου σε καθημερινά και λιγότερους εγχώριους αγώνες, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τις συμβουλευτικές εταιρίες KPMG και FTI’s Delta Partners, προέβλεψε ότι εκτός από τη μείωση των εσόδων των συλλόγων, μια τέτοια κίνηση θα έπληττε το ενδιαφέρον των θεατών για τα παιχνίδια.

Θα μείωνε επίσης το ενδιαφέρον των διαφημιστών για το εγχώριο ποδόσφαιρο και θα ασκούσε πίεση στους παίκτες, οδηγώντας σε φτωχότερο θέαμα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:newsbeast.gr

To Top