Στόχος μετά από το σοκ: «Κρατήστε τους παίκτες στην ομάδα»!

Το σοκ της αρνητικής απόφασης για την αδειοδότηση είναι δεδομένη στον Άρη. Αμηχανία, προβληματισμός, αγωνία κυριαρχούν μοιραία… Ένα τεράστιο κομμάτι πέρα από το διοικητικό και τις όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν άμεσα στην κιτρινόμαυρη οικογένεια, έχει να κάνει με τα νέα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και το ρόστερ της ομάδας.

Από το φετινό ρόστερ ελεύθεροι μένουν οι Πρίττας, Ακόστα, Λαζαρίδης, Σηφάκης, Μίσελ, Ντίκο, Σολτάνι. Εξ αυτών διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας θα υπήρχε υπό άλλες προϋποθέσεις για τους τρεις πρώτους, αν και ουσιαστικά μόνο για τον Ακόστα, αφού ο μεν Πρίττας ήταν στην… έξοδο, ο δε Λαζαρίδης είχε εκφράσει εξ αρχής την επιθυμία να συνεχίσει αλλού την καριέρα του και ήδη βρίσκεται αγκαλιά με τον Ατρόμητο.

Συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά έχουν οι Βελλίδης, Διούδης, Γιακούποβιτς (έχει ζητήσει να φύγει), Νέτο (έχει ζητήσει να φύγει), Γιαννίτσης, Τσουκάνης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Οικονομόπουλος, Αγγελούδης (επέστρεψαν από τον δανεισμό τους), Παπαστεριανός, Καπετάνος, Κοτσώνης, Γκαρσία, Ουμπίντες, Καστίγιο (το συμβόλαιό του θεωρείται δυσβάσταχτο), Κανούλας, Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος, Τοπούζης.

Το αρνητικό κλίμα και η αβεβαιότητα που υπάρχει στην ομάδα είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές. Οι τελευταίοι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.
Ο κίνδυνος μαζικών προσφυγών είναι δεδομένος.

Την ίδια ώρα, υπάρχει ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος, από τις «Σειρήνες» που ασχολούνται ήδη με τους παίκτες της ομάδας. Ήδη είναι αρκετά δημοσιεύματα για τους Ουμπίντες, Φατί, Σανκαρέ κ.α.

Ειδικά η περίπτωση του Ουμπίντες είναι ξεχωριστή. Ο Αργεντινός είχε δηλώσει ότι θα περιμένει, αλλά είναι άγνωστο τι θα κάνει όσο αυξάνονται οι πιέσεις από αρκετές ομάδες εντός κι εκτός των συνόρων.

Ένας βασικός στόχος, λοιπόν, είναι μετά το… σοκ να κρατήσουν όσους περισσότερους παίκτες μπορούν από το ρόστερ. Να μην γίνει η ομάδα… έρμαιο άλλων ομάδων και παραγόντων.

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες των ανθρώπων που θα ηγηθούν του μεταβατικού σταδίου στην ΠΑΕ είναι να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα νέο κύμα φυγής, κρατώντας τουλάχιστον ένα βασικό κορμό, ο οποίος και θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη χρονιά .

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…

To Top