ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση και προσήλωση στην Καβάλα για την έκτη σερί νίκη! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα αναζητάει σήμερα (17:00) ο Άρης στο κλειστό της Καλαμίτσας με αντίπαλο την Καβάλα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Παιχνίδι εκτός έδρας εύκολο στην ελληνική Α1 δεν υπάρχει, εκτός κι αν ο Άρης το μετατρέψει σε τέτοιο με την απόδοσή του.

Δεν υπάρχει συζήτηση για το ότι ο Άρης είναι καλύτερος από την Καβάλα. Ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και ποσότητα, με λύσεις σε όλες τις θέσεις, υπερτερεί παντού μέσα στο παρκέ. Μόνο ο… κακός εαυτός του θα του δημιουργήσει προβλήματα απέναντι στην Καβάλα και αυτός θα εμφανιστεί μόνο αν δεν υπάρχει συγκέντρωση ή αν υποτιμηθεί ο αντίπαλος.

Η Καβάλα έχει τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Τέσσερις καινούριους Αμερικανούς (Λέιζερ, Γουίλιαμς, Μακ Κι, Κρομά) και την σφραγίδα του Στιβ Γιατζόγλου, που μετέτρεψε την Καβάλα σε μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Είναι πολύ σημαντική η απουσία του Χρήστου Ταπούτου για τους γηπεδούχους, όπως επίσης και η παράμετρος κούραση. Η Καβάλα δίνει σήμερα τον τρίτο αγώνα της σε μία βδομάδα και αφενός δεν έχει την ποιότητα να ανταποκριθεί, αφετέρου και η λειψανδρία επιδεινώνει την κατάσταση.

Ο Άρης έχοντας συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και γνωρίζοντας ότι τα δύο παιχνίδια τη βδομάδα σταματούν σήμερα, οφείλει να μπει και να πιέσει όσο δεν πάει την Καβάλα. Η πιεστική άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι τα δύο στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη στους κίτρινους, για να πάνε την επόμενη Κυριακή χωρίς παράπλευρες απώλειες στον αγώνα της 3ης θέσης με την ΑΕΚ στο Παλέ.

Είναι θετικό ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και αν συνεχίσει στην ίδια λογική με τα Τρίκαλα και τον Κόροιβο, ανοίγοντας το ροτέισον, θα έχει ακόμα πιο πολλές πιθανότητες σήμερα να τελειώσει εύκολα την υπόθεση νίκη.

To Top