Συγκλονιστικός Τζάμσι: “Εκείνος ο Άρης σίγουρα άξιζε έναν ευρωπαϊκό τίτλο”

Ο Άρης της “Αυτοκρατορίας” άξιζε ένα κύπελλο πρωταθλητριών. Το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι Αρειανοί, αλλά όχι μόνο αυτοί. Το ίδιο πιστεύει και ο θρύλος της Μακάμπι, Ντορόν Τζάμσι, που βρέθηκε τις περασμένες μέρες στην Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στο φιλικό των βετεράνων στο Αλεξάνδρειο!

Σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” ο Τζάμσι μίλησε για τον Άρη και τις μάχες με τη Μακάμπι:

Ποιες είναι οι πρώτες αναμνήσεις όταν σας μιλάει κανείς για τα παιχνίδια του Αρη με τη Μακάμπι στη δεκαετία του ’80;

Το γήπεδο! Η φασαρία που έκαναν οι οπαδοί του Αρη! Υπάρχει διαφορά με το Γιαντ Ελιάου, γιατί είναι πιο μικρό το Παλέ και ακουγόταν πιο έντονα όλη η φασαρία που προκαλούσαν οι οπαδοί. Δεν μπορούσαμε να ακούμε ο ένας τον άλλον.

Υπήρχε και ο Γκάλης με τον Γιαννάκη…

Μη μου τους θυμίζεις αυτούς! Πολύ καλοί φίλοι και οι δύο. Ηταν πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Αρη και ειδικά απέναντι στον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Ο Γκάλης ήταν «μηχανή», δεν ήξερες πώς να τον σταματήσεις. Πολύ δύσκολα τους κέρδιζες. Παίζαμε αντίπαλοι και με τις εθνικές ομάδες κι έτσι αποκτήσαμε μια πιο στενή σχέση. Επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη και αυτόματα όλα έρχονται στο μυαλό μου. Οι αγώνες, ο κόσμος, το φαγητό, τα μπουζούκια!

Πολλοί θεωρούν ότι εκείνος ο Αρης, μαζί με την Μπαρτσελόνα της εποχής εκείνης, άξιζαν να πάρουν ένα κύπελλο πρωταθλητριών. Συμφωνείτε;

Σίγουρα το άξιζε ο Αρης, έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ξέρετε ποιο ήταν το πρόβλημα; Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσες να τους κερδίσεις, αλλά όταν έβγαιναν εκτός ήταν διαφορετικά. Το θυμάμαι και στο Μόναχο αυτό, το 1989. Τους κερδίσαμε στον ημιτελικό.

 

To Top