Συλλυπητήρια και από τον ερασιτέχνη

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ερασιτέχνης Άρης για τον χαμό του Παναγιώτη Σπύρου.

Συγκεκριμένα:

“Ο Πρόεδρος και το διοικητικό του Α.Σ. Αρης εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Σπύρου για το χαμό του πρώην προέδρου του συλλόγου μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.…

Ακριβής ημέρα για την κηδεία του δεν έχει οριστεί ακόμα.

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Σπύρου

Ο Παναγιώτης Σπύρου γεννήθηκε πριν από 77 χρόνια και θεωρείται ο πρωτοπόρος της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, καθώς σημάδεψε την επιστήμη στη χώρα μας και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εξελιγκτές της.

Ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το 1983, που ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, μάλιστα εκτός Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε και ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Επίσης, διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ συνέδεσε στενά το όνομά του και με τον ΑΡΗ, καθώς υπήρξε στην προεδρία της ΚΑΕ, της ΠΑΕ, αλλά και του Α.Σ. κατά το παρελθόν.

To Top