ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμπληρώνεται το παζλ της Α1

Συνεδριάζει σε λίγες ώρες στα γραφεία της ΕΟΚ η πενταμελής επιτροπή που θα αποφασίσει ποια εκ των έξι διεκδικητριών ομάδων θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς της Α1 συμπληρώνοντας το παζλ.

Την επιτροπή απαρτίζουν τρία μέλη της ομοσπονδίας, ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης, ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης και το μέλος Γιάννης Αλεξόπουλος, που φέρονται αρχικά να είχαν προτίμηση στο Ηράκλειο, ενώ τον ΕΣΑΚΕ εκπροσωπούν ο πρόεδρος Μιχάλης Μελής και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Ψαράκης, που φέρονται να καταλήγουν στη Δόξα Λευκάδας. Η όποια απόφαση θα επικυρωθεί ακολούθως τυπικά από το ΔΣ της ΕΟΚ.

Φαβορί είναι η ομάδα της Κρήτης, που έχει οικονομική επιφάνεια και μεγάλο γήπεδο, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητα της Δόξας Λευκάδας που αγωνιστικά είναι η πρώτη επιλαχούσα για να καλύψει τη θέση. Ως αουτσάιντερ προβάλει ο Αρκαδικός, που έχει έτοιμη ΚΑΕ, αλλά και το μειονέκτημα πως υποβιβάστηκε από την Basket League και ενδεχόμενη επιλογή του μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Πανιώνιος και Ηρακλής έχουν ιστορία και κόσμο, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως οι υποψηφιότητές τους δεν είναι αρκετά ισχυρές.

Όποια ομάδα επιλεγεί θα κληθεί να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τη στελέχωση του ρόστερ της, αφού θα χρειαστεί να αποκτήσει 5-6 ξένους. Η πρώτη αγωνιστική της υποχρέωση θα είναι την επόμενη Τετάρτη, εντός έδρας απέναντι στο Ρέθυμνο για την πρώτη αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου, αλλά ουσιαστικά θα ετοιμάζεται για την πρεμιέρα πρωταθλήματος, στις 8 (ή 9) Οκτωβρίου, εντός έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

To Top