Συναγερμός, εσωτερικές αναταράξεις με παραιτήσεις και σχέδιο σωτηρίας!

Η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ΠΑΕ Άρης. Οι φήμες οργίαζαν από το πρωί της Πέμπτης, με αποκορύφωμα την επίσημη ανακοίνωση που έκανε σαφές πως οι κίτρινοι δεν έπεισαν την επιτροπή με τα στοιχεία που κατέθεσαν για την αδειοδότησή τους.

Ταυτόχρονα σήμανε συναγερμός στους κόλπους του συλλόγου αναφορικά με την επόμενη κίνηση και τις εναλλακτικές που προκύπτουν σε μια διαφαινόμενη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται με την απόφαση αυτή.

Αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τις δύσκολες και προπαντός κρίσιμες ώρες που περνάει ο Άρης, οφείλουμε να περιμένουμε τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και την εξέλιξη που θα υπάρξει σε φλέγοντα ζητήματα που προκύπτουν συνολικά έξι ομάδες που επέδειξαν αδυναμία εξασφάλισης της σχετικής άδειας.

Από το σκεπτικό της απόφασης εξάλλου θα γίνει γνωστό εάν υπήρξε διαφορετική ερμηνεία από την αρμόδια επιτροπή όπως εικάζεται τις τελευταίες ώρες και αφορά στην βιωσιμότητα των ομάδων βάση του πλάνου που κατέθεσαν.

Σε περίπτωση που υπάρχει εξόφθαλμη παρέμβαση, ή αν θέλετε μεροληψία σε βάρος του Άρη, η αντίδραση πρέπει να είναι γενική και στοχευόμενη.

Η απόφαση δημιουργεί εσωτερικούς τριγμούς  και παραιτήσεις

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο  προμηνύονται έντονες αναταράξεις, οι οποίες αναμένεται να διαμορφώσουν μια νέα κατάσταση λίγες μέρες μετά την γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών στο Βελλίδειο.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι υπαρκτό -σύμφωνα πάντα με κύκλους της ΚΜΑ- καθώς υπάρχει έντονη αμφισβήτηση που δημιουργεί ταυτόχρονα προβληματισμό λόγω της στενότητας χρόνου και χρήματος.

Το γεγονός επίσης πως οι συνθήκες πιέζουν ασφυκτικά πλέον τον σύλλογο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ζυμώσεις που ουσιαστικά σημαίνει νέος χαμένος χρόνος στον αγώνα δρόμου που κάνει ο Άρης.

Η πίεση που αισθάνονται τα μέλη της διοίκησης είναι τεράστια και το πιο πιθανό είναι σήμερα να έχουμε παραιτήσεις. Ίσως παραμείνουν προσωρινά μόνο ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων σύμβουλος που έχουν και το δικαίωμα της υπογραφής ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΠΑΕ στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη φημολογία που αφορά στην επεξεργασία ενός δεύτερου εναλλακτικού σχεδίου για την ΠΑΕ. Η νομιμότητα του καταστατικού προβλέπει μια σειρά ενεργειών για κάθε αλλαγή, ωστόσο δεν αποκλείεται οι εξελίξεις σχετικά με ενδεχόμενες ανακατατάξεις να «τρέξουν» άμεσα.

Φυσικά, σ΄ αυτό θα συμβάλουν και τα φυσικά πρόσωπα με την ευθύνη και την υποχρέωση που τους δίνει ο θεσμικός τους ρόλος.

Κατά τη διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων, τέθηκε στο τραπέζι και η πρόταση να δημιουργηθεί ένα διοικητικό σχήμα με επικεφαλής τον Αντώνη Ζαμπέτα και πρόσωπα κοινής αποδοχής ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να γίνει προσπάθεια ανοίγματος στον κόσμο και ευρύτερης συσπείρωσης.

Οι εξελίξεις τρέχουν!

 

To Top