Συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για τους βετεράνους του Άρη, δείπνησαν δίπλα στον ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη (photos)

Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άρη στο χθεσινό τουρνουά που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα προς τιμήν του εθνικού ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση.

Stoiximan Master με 10.000€ κάθε μέρα εντελώς δωρεάν* & με μόνο 2 σωστές προβλέψεις! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Άρης ήταν καλεσμένος του Δημάρχου και των τοπικών αρχόντων του χωριού Μαυρομάτι Καρδίτσας. Τα συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης ήταν πολλά και αποτυπώνονται στην ανάρτηση που έκανε στα social media ο πρόεδρος των Παλαιμάχων, Γιάννης Βένος, γράφοντας:

“Από την χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Γεωργίου Καραϊσκάκη ενός από τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο γιος της καλόγριας ,όπως τον ονόμαζαν, γεννήθηκε το 1782 στο Μαυρομάτι Καρδίτσας, σε μια σπηλιά. Μητέρα του ήταν η Ζωή Διμισκή, που είχε γίνει καλόγρια, μετά το θάνατο του πρώτου συζύγου της. Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Ισκος, αρματολός του Βάλτου, που ονομαζόταν και Καραϊσκος, εξ αιτίας του μελαψού του δέρματος.

Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους οπλαρχηγούς της επανάστασης του 1821. Το 1826 ανακηρύχθηκε αρχιστράτηγος, και τον Απρίλιο του 1827 σκοτώθηκε σε μία μάχη υπερασπιζομενος την πόλη των Αθηνών.

Πρέπει να πούμε, ότι η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή, για όλους τούς βετεράνους, που δεν είχε προηγούμενο. Ήμασταν όλη μέρα στο χωριό που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης και τα συναισθήματα εθνικής έπαρσης, και εθνικής υπερηφάνειας ήταν εμφανή σε όλους μας! Και όταν το βράδυ, ο δήμαρχος παρέθεσε δείπνο στα μέλη της αποστολής, τιμής ένεκεν δίπλα στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία του χωριού, αυτά τα συναισθήματα έφθασαν στην κορύφωση τους!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, αν και έχει μικρή σημασία, ο ΑΡΗΣ κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας με 4-1”.

To Top