ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεπής στην Τιφλίδα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στη Ρωσία

Ο Άρης έκανε και με το παραπάνω αυτό που ήθελε στην Τιφλίδα, πλέον σκέφτεται τη Νίζνι και το ταξίδι στο Νόβγκοροντ σε τρεις μέρες και πώς θα γίνει ακόμα καλύτερος σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Διναμό δεν είναι ούτε ΙΒΒ, ούτε Ήφαιστος Λήμνου, είναι χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδας, αλλά χθες ο Άρης δεν έπαιξε καλύτερα σε σχέση με τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια του επειδή η αντίπαλός του ήταν αυτή που ήταν.

Έπαιξε καλύτερα, διότι ήταν πιο συγκεντρωμένος, πιο έτοιμος και είχε σε καλή μέρα τους παίκτες που φέτος πρέπει να του κάνουν τη διαφορά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο από την χθεσινή αναμέτρηση είναι πως ο Άρης κέρδισε άνετα, πειστικά χωρίς να παίξει καλά, τουλάχιστον στα μάτια του καθ’ ύλην αρμοδίου, του Βαγγέλη Αγγέλου.

Είναι πολύ σημαντικό απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιοδήποτε παιχνίδι να έρχεται μια νίκη με πειστικό τρόπο (90π., 40ρ., 22ασ., 14λ., 10κλ.) και να μην υπάρχει ούτε μεγάλη ικανοποίηση, ούτε επαναύπαση.

Μεγάλα περιθώρια βελτίωσης μετά την Τιφλίδα

Τα περιθώρια βελτίωσης αυτού του συνόλου είναι μεγάλα κι όμως ήδη υπάρχουν “σταθερές” στο παιχνίδι της. Η άμυνα, η ενέργεια, το ριμπάουντ και το ότι η ομάδα κάτι παίρνει από τον κάθε παίκτη (π.χ. Νταλό, Σλαφτσάκης, Αγγέλου, Κάιζερ ήρθαν από τον πάγκο και προσέφεραν χθες).

Ο Άρης ορθώς είπε ο Αγγέλου ότι θα πρέπει να σεβαστεί τη διοργάνωση και τον αντίπαλό του αύριο και να παίξει έναν αγώνα όσο πιο συγκεντρωμένος μπορεί σε αυτόν και όχι στη Νίζνι.

Θα πρέπει να “χρησιμοποιήσει” τον επαναληπτικό αγώνα με τη Διναμό για να προετοιμαστεί ενόψει των αγώνων του με τη ρωσική ομάδα – εκτός κι αν κάνει τίποτα… τρελό η Πόρτο στο Νόβγκοροντ – και κυρίως για τον πρώτο στη Ρωσία τις 25 του μηνός.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Άρης ταξιδεύει Δευτέρα για το Νόβγκοροντ, έχοντας ήδη ένα δύσκολο ταξίδι στις πλάτες του, αλλά δύσκολο ταξίδι είχε και η Νίζνι ως το Οπόρτο, ωστόσο θα παίξει δύο σερί παιχνίδια εντός έδρας.

Η ρωσική ομάδα δεν είναι φόβητρο. Είναι στα μέτρα του Άρη, εφόσον ο Άρης παρουσιαστεί όπως πρέπει. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη Νίζνι, τουλάχιστον από την ομάδα που εμφανίστηκε χθες στο Οπόρτο.

To Top