Συρόπουλος: “Είμαστε Άρης και σε κάθε ματς μπαίνουμε για την νίκη”

Ο Σίμος Συρόπουλος, έφορος του γυναικείου μπάσκετ αναφέρθηκε στα θέματα του τμήματος μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τα γυναικεία τμήματα:

Ξεκινήσαμε καλά σε όλα μας τα τμήματα. Οι ακαδημίες μας φέτος λειτουργούν πάρα πολύ καλά πολύ οργανωμένα με τους δύο έφορους που έχουμε τον κ.Ατζέμη και τον κ. Εφραιμίδη. Ο προπονητής μας ο Γιώργος Σταμολάμπρος τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και έχουμε συγκεντρώσει γύρω στα 20 κοριτσάκια. Ο στόχος μας μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι να φτάσουμε τα 30.

Στο τμήμα των κορασίδων ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα παρότι έχουμε πολύ νεανική ομάδα. Δηλαδή τα κορίτσια μας όλα είναι για την επόμενη χρονιά. Έχουμε κάνει τρεις νίκες και μια ήττα.

Στις νεανίδες επίσης είμαστε στις τρεις νίκες και μια ήττα παρότι παίζουνε και εκεί πολλές κορασίδες. Και στις γυναίκες έχουμε τρεις νίκες και καμία ήττα.

Ο αριθμός των κοριτσιών δεν είναι τόσο μεγάλος όσο των αγοριών στο μπάσκετ οπότε θα πρέπει να υπάρχει μια ευελιξία σε αυτό. Προσπαθούμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι και στα νέα παιδιά, να δώσουμε όσο μεγαλύτερο βάρος γίνεται.

Η γυναικεία ομάδα πάει πολύ καλά είμαστε αήττητοι. Την Κυριακή παίζουμε με τον Αστέρα Ιπποδρομίου στο γήπεδο Μαντουλίδη στις 12μ.μ.  για όσους φίλους θα θέλουν να μας δούνε στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Για τις συνθήκες και την ομάδα

Είμαστε καλά αλλά υπάρχουν και προβλήματα. Μην τα ωραιοποιούμε όλα, τα προβλήματα υπάρχουν. Ξεκινώντας από το θέμα του γηπέδου που και με τις ώρες λίγο ζοριζόμαστε αλλά βρίσκουμε πάντα άκρη. Ο ερασιτέχνης είναι αρωγός και κ. Ψηφίδης προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί. Έχουμε έξι ανθρώπους που ασχολούνται, ανέφερα τους δύο που είναι στις ακαδημίες. Είναι στις κορασίδες ο κ. Καρβουνιάδης με τον κ. Κιπιζλίδη, στις νεανίδες ο κ. Μπαξεβανίδης, ο κ. Παρακεντές που είναι σε όλα τα τμήματα, είναι ο έφορος όλων των γυναικείων τμημάτων. Και ο συνδετικός κρίκος των πάντων είναι ο Άγγελος Πανταζής είναι αυτός ο οποίος δίνει την ώθηση σε όλους τους υπόλοιπους να είναι κοντά.

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει κάποιον από τον οποίο οι άλλοι να μαθαίνουν και επειδή οι υπόλοιποι παράγοντες μας είναι νεαροί σε ηλικία αλλά και σε καθήκοντα θέλουν κάποιον να τους δείχνει την διαδικασία, πως να είναι πετυχημένοι. Γιατί ο Πανταζής το έκανε πολλά χρόνια ανέβασε την ομάδα, την πήγε Α1. Έχει περπατήσει τα μονοπάτια, έχει πάρει πανελλήνιους τίτλους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που κρατάνε τις ομάδες ειδικά στην εποχή που ο καθένας μας έχει πρόβλημα με την προσφορά χρόνου.

Για το μέρος που μπορεί να τους βρει κάποιος

Τα μικρά μας παιδιά κάνουν προπονήσεις στο Χαριλάου. Υπάρχουν τρία κλειστά γυμναστήρια κάτω από το Χαριλάου από τα οποία εμείς χρησιμοποιούμε τα δύο. Το ένα είναι ακριβώς κάτω από την θύρα 1 και το άλλο κάτω από την θύρα 3. Κάνουμε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο μεσημέρι και Κυριακή πρωί. Μπορεί να έρθει όποιος θέλει να μας βρει.

Για την Α2

Έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις με ερασιτεχνικές απολαβές. Θέλουμε τα παιδιά μας κάθε μέρα στο γήπεδο, έρχονται κάνουν βάρη, φυσική κατάσταση, αφιερώνουν χρόνο να έρθουν να κάνουμε σκάουτινγκ με βίντεο κτλ.

Για παιδιά που έρχονται από άλλες πόλεις τους δίνουμε τα εισιτήρια τους, κάποιον φοιτητή θα τον βοηθήσουμε με το σπίτι του όταν έρθει στην πόλη μας να σπουδάσει. Ο σύλλογος  ότι μπορεί και λίγο παραπάνω από αυτό που μπορεί, το κάνει. Προσπαθεί να είναι πολύ τυπικός.

Στόχος για φέτος

Ξεκινήσαμε και μόλις τελειώσαμε τις μεταγραφές, είχαμε μια δυσκολία στην επάνδρωση της ομάδας αλλά δεν το κρύβω πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Όσο κερδίζεις κοιτάς το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορείς να κοιτάξεις τον Μάϊο αλλά μπορείς να κοιτάξεις το παιχνίδι της Κυριακής στο οποίο θέλουμε να κερδίσουμε.

Είμαστε Άρης όπου σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζουμε. Δεν μπορείς να μπεις σε ένα παιχνίδι και να πεις πως είναι αδιάφορο. Θα μπούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια ασχέτως αποτελέσματος.

Για την στήριξη του κόσμου

Είμαστε σε οικογενειακά πλαίσια. Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου.

Ο επόμενος αγώνας με την Πυλαία, αν την Κυριακή  νικήσουμε, θα παίξουμε οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

To Top