Σφίγγει ο κλοιός στην Τούμπα, δέσμευση καταθέσεων!

Θηλιά στον λαιμό του πρώην και του νυν προέδρου του «Δικεφάλου», των Θόδωρου Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα, βάζουν τα χρέη του ΠΑΟΚ, καθώς η Εφορία μπλοκάρει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με την ΠΑΕ να χρωστάει στο Δημόσιο περίπου 40.000.000 ευρώ!

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»: «Στα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του ως προέδρου ο Θοδωρής Ζαγοράκης έριξε όλο το βάρος στην πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ, κλειδώνοντας στο συρτάρι τις υποχρεώσεις προς την εφορία. Δεν πλήρωνε ΦΠΑ, Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, Φόρο Μεταγραφών! Το ποσό που συγκεντρώθηκε, δίκην λυπητερής, ήταν 5.200.000 ευρώ!

Μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο, η ΠΑΕ πλήρωσε 1.200.000 ευρώ και ζήτησε τα υπόλοιπα 4.000.000 ευρώ να μπουν σε ρύθμιση. Για να μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, «παρακάλεσε» να της δοθεί άνεση 48 δόσεων (83.000 ευρώ τον μήνα). Η «τρόικα» όμως ζητά άμεσα την εξόφληση αυτών των οφειλών σε 24 δόσεις. Προκειμένου να βρεθεί λύση, οι Ζαγοράκης και Βρύζας ζήτησαν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού. Μέχρι να εκδοθεί όμως η σχετική απόφαση, οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους θα παραμένουν δεσμευμένοι, γεγονός που αδικεί τον Βρύζα, καθώς επί των ημερών του οι ανεξόφλητες οφειλές ήταν μόλις 25.000 ευρώ.

Κίνδυνος κραχ

Πάντως η εκκρεμότητα των δύο προέδρων μπροστά στον κίνδυνο του οικονομικού κραχ που απειλεί την ΠΑΕ αποτελεί παρωνυχίδα. Με «παγωμένα» χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν με τις προσαυξήσεις το ιλιγγιώδες ποσό των 30.000.000 ευρώ, με σημερινό «άνοιγμα» στην Εφορία κοντά στα 8.000.000 ευρώ και τρέχουσες υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί…

Για να κερδίσει χρόνο ο Ζαγοράκης, όταν ανέλαβε την προεδρία, ακολούθησε τον δρόμο των δικαστηρίων.

Κατέθεσε διαδοχικές προσφυγές, «παγώνοντας» προσωρινά τη βαριά κληρονομιά των 30.000.000 ευρώ που παρέλαβε, όμως τώρα ήρθε η ώρα να βγουν οι αποφάσεις. Ακόμη κι αν γλιτώσει τις προσαυξήσεις, η ΠΑΕ θα πληρώσει, το λιγότερο, το πρωτογενές κεφάλαιο ύψους 10.000.000 ευρώ! Το κακό είναι ότι δεν τα έχει! Και το χειρότερο ότι δεν μπορεί να τα βρει…».

To Top