ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σφαιρόπουλος: “Ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο”

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσίασε ο Άρης, αλλά και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι παίκτες του.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: “Ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από αυτόν που είχαμε στο ΣΕΦ, γιατί ο Άρης είναι πιο ανταγωνιστικός στην έδρα του. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην αρχή, μετά το πρώτο πεντάλεπτο πήραμε  και διψήφια διαφορά, αλλά εκεί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Μέχρι και αμυντικό ριμπάουντ πήραμε και δώσαμε τη μπάλα στον αντίπαλο, κάτι που δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης. Θεωρήσαμε ότι θα το παίρναμε εύκολα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης πέρασε και μπροστά. Είχαμε μιλήσει στα αποδυτήρια, μπήκαμε συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε την καλά την τρίτη περίοδο, πήραμε διψήφια διαφορά και στο 35’ τη μεγαλύτερη τιμή της, αλλά και πάλι μετά χαλαρώσαμε και δεχθήκαμε εύκολους πόντους, είτε από “γκολ-φάουλ”, είτε από μακριά. Όταν βλέπεις ότι χάνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, εμείς δώσαμε 14 στον Άρη, είναι έλλειψη συγκέντρωσης. Κρατάμε τα καλά διαστήματα και το 2-0 και ετοιμαζόμαστε για το φάιναλ φορ και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ”.

Για τα 34 τρίποντα του Ολυμπιακού αν και ο Άρης έπαιξε χωρίς τους Καββαδά και Τζάκσον σχολίασε πως “ο Άρης κλείνει διαδρόμους, πέφτουν 3-4 στη μπάλα, άρα όταν δεν έχεις διάδρομο, αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις την έξτρα πάσα. Είχαμε καλές αποστάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έτσι βγήκαν τέτοια σουτ, γι’ αυτό και ήταν καλά τα ποσοστά…”.

Ο Κεμ Μπιρτς τόνισε στην συνέντευξη Τύπου: “Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, επιτρέψαμε στον Άρη να σκοράρει 41 πόντους, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο συγκεντρωθήκαμε, παίξαμε άμυνα και πήραμε τη νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο μας έσωσε” και πρόσθεσε: “Πρέπει να είμαστε όλοι απολύτως συγκεντρωμένοι για το φάιναλ φορ. Θέλαμε πολύ τη νίκη, το σημερινό παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που έρχονται…. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, αλλά όπως είπα αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το φάιναλ φορ. Τώρα θα κοιτάξουμε την επόμενη υποχρέωση”.

To Top