“Σφαλιάρα” η Τότεναμ από την Άστον Βίλα

Η Τότεναμ ήταν απογοητευτική στο πρώτο ματς του 2023, ηττήθηκε δίκαια 0-2 από την Αστον Βίλα στο Λονδίνο και έμεινε εκτός 4άδας.

Είναι από τις περιπτώσεις που η εμφάνιση είναι χειρότερη από την ήττα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν αποκρουστική στο μάτι και καθόλου αποτελεσματική, είχε μόνο μια καλή στιγμή σε 90 λεπτά και μετά την ήττα από την Βίλα έπεσε στην 5η θέση έχοντας και ματς περισσότερο από την 4η, Γιουνάιτεντ. Αν έχουν αυτή την εικόνα στη συνέχεια, θα είναι «θαύμα» αν βγουν στο Champions League οι Spurs.

Στο 9’ ο Γουότκινς της Βίλα συνέκλινε και σούταρε άουτ, ενώ από τις φάσεις που ξεχώρισαν στον αγώνα ήταν αυτή του 18’ όταν ο Σον έβγαλε και πέταξε την προστατευτική μάσκα του. Στο 40’ ο Πέρισιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Γιανγκ έκοψε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κέιν για να βγει με 0-0 πιθανότατα το χειρότερο πρώτο μέρος όλου του 2023.

Στη επανάληψη η Αστον Βίλα, άριστα στημένη από τον Ουνάι Εμερι, έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Κόντε. Στο 50’ μετά από μακρινό σουτ ο Γιορίς δεν κατάφερε να μπλοκάρει, ο Γουότκινς πήγε στην μπάλα πιο γρήγορα από τους αμυντικούς και έστρωσε στον Μπουενδία που άνοιξε το σκορ (0-1). Στο 57’ το αριστερό του Πέρισιτς έφυγε ψηλά αλλά ίσως ήταν οφσάιντ και στο 68’ από καλή θέση ο Κέιν έκανε κακό βολέ.

Ολα τελείωσαν οριστικά στο 74’ όταν ο Ντάγκλας Λουίζ έπαιξε εξαιρετικά το ‘1-2’ με τον Μπουενδία κατέβασε και πλάσαρε τον Γιορίς διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 και χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην Αστον Βίλα.

To Top