“Σφραγίζονται οι Λέσχες φιλάθλων χωρίς άδεια”

Δελτίο Τύπου με θέμα τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη συνάντηση μεταξύ Λευτέρη Αυγενάκη, Βαγγέλη Γραμμένο και Μηνά Λυσάνδρου, εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αυτό, έχει ως εξής: “Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τους προέδρους των ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον νομικό σύμβουλο του Συνεταιρισμού, Γιάννη Οικονομάκη, αλλά και τον εκπρόσωπο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αντιστράτηγο ε.α. Γιώργο Γαλιάτσο και τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Νίκο Πετρόπουλο, με αντικείμενα το επικείμενο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, των μετακινήσεων και άλλων συναφών ζητημάτων που άπτονται στην αντιμετώπιση της βίας.

Αποτιμήθηκαν οι δράσεις του τελευταίου διμήνου, έπειτα από την ψήφιση του 4639/2019, όπως:

Ο εν εξελίξει έλεγχος περί νόμιμης ή μη λειτουργίας των πλέον των 150 Λεσχών, Γραφείων και Εντευκτηρίων Φιλάθλων ανά την επικράτεια.

Ήδη, σε τρεις (3) εξ αυτών υπήρξε σφράγιση, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις και επίκειται η σφράγισή τους, ενώ σε άλλες 35 περιπτώσεις έρευνας περαιώνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.

Η παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών με τεχνικά μέσα καταγραφής, τα οποία ενεργοποιήθηκαν.

Επιπλέον, από τούδε και στο εξής θα διενεργείται ο δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, λίγο προτού εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μνεία έγινε και στην αποτελεσματική εκκίνηση του θεσμού του «αθλητικού συνδέσμου» της ΕΛ.ΑΣ. σε κάθε νομό της χώρας, που καθιερώθηκε στην τρέχουσα σεζόν.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι κανόνες λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου, να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να προσιδιάζουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της Super League 1, που πρόσφατα κατατέθηκαν, τα πεδία ευθύνης των συναρμόδιων Υπουργείων (Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής) και των ποδοσφαιρικών φορέων. Ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω και τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις κερκίδες και τη συνύπαρξη αντιπάλων φιλάθλων σε κάθε γήπεδο”.

To Top