Λυσάνδρου: «Στόχος η μετακίνηση οπαδών και στα ντέρμπι…»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την Πολιτεία, που γίνονται για τις λέσχες φιλάθλων και τη μετακίνηση οπαδών στους αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Η μετακίνηση οπαδών σε αγώνες του πρωταθλήματος έχει αρχίσει, έστω και μεμονωμένα, και όχι στα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, τα ντέρμπι δηλαδή.

Αυτός είναι και ο επόμενος στόχος της Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με  τον Μηνά Λυσάνδρου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης (16/1), στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ.

«Είμαστε Ιανουάριο και έχει περάσει ο μισός και παραπάνω αριθμός αγώνων της διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Καταμετρώντας τις μετακινήσεις των οπαδών σήμερα, με τον εξορθολογισμό των αποφάσεων εκ μέρους του Υπουργείου, που πλέον είναι και πιο σαφείς, άρα ευνοούν το να υπάρχει μια διαδικασία μετακίνησης, βλέπουμε ότι οι μετακινήσεις έχουν αυξηθεί. Η ουσία της ερώτησης έχει να κάνει προφανώς με κάποια παιχνίδια που είναι υψηλότερης επικινδυνότητας, δεν έχει να κάνει με παιχνίδια όπως είδαμε για παράδειγμα στο Πανιώνιος – Άρης, όπου υπήρχε παρουσία οπαδών του Άρη στη Νέα Σμύρνη. Ακόμη και αυτό όμως τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αυτονόητο» τόνισε ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Και πρόσθεσε: «Πλέον έχει μπει μια βάση που σιγά σιγά χτίζεται και γίνεται. Βλέπουμε για παράδειγμα τους φιλάθλους της Λαμίας να μετακινούνται. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι η ουσία της ερώτησης είναι για τα παιχνίδια υψηλότερης επικινδυνότητας που χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι στόχος. Αν δεν ήταν στόχος προφανώς, τότε τι κάνουμε εδώ; Και πρέπει να ναι στόχος άμεσος, όχι βιαστικός ωστόσο για να είναι υπεύθυνο το πλαίσιο το οποίο θα οριστεί και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή».

Για τις επαφές που είναι σε εξέλιξη για τις λέσχες φιλάθλων, για τις οποίες ανακοινώθηκε μάλιστα, το σφράγισμα τριών, ο Μηνάς Λυσάνδρου, είπε… «Είναι ευχάριστο ότι συμφωνούμε σε αρκετά σημεία, σχεδόν σε όλα. Κάποια άλλα, δεν είναι σημεία διαφωνίας, αλλά επεξεργασίας και συζήτησης, δηλαδή υπάρχει η βάση συμφωνίας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο, σύγχρονο, με την έννοια ότι θα λαμβάνει υπόψη και τις ιδιαιτερότητες τις κοινωνικές, τις αθλητικές, όπως έχουν διαμορφωθεί και σίγουρα θα είναι η βάση για να οδηγήσει και σε ένα γενικότερο καλύτερο πλαίσιο, που αφορά την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Εμείς ως διοργανώτρια αρχή, είμαστε ίσως o πιο σημαντικός παίκτης αφού τα δικά μας μέλη έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πανελληνίως, ενδεχομένως και εκτός Ελλάδος, άρα είμαστε πάντα διαθέσιμοι και παρόντες στις συζητήσεις, διότι θα κληθούμε να μετέχουμε στην εφαρμογή του οποιουδήποτε πλαισίου συμφωνηθεί και νομοθετηθεί».

To Top