ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Σχίζας: “Άρης… μαχητής! Φιλοσοφία μας να μην τα παρατάμε στα δύσκολα” (audio)

Ο παίκτης της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Σταύρος Σχίζας μίλησε για τη φετινή εξαιρετική πορεία των κιτρινόμαυρων, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τον προπονητή του Γιάννη Καστρίτη.

Τα όσα είπε στην εκπομπή «Αθλητικό Express» στον Flash 99,4:

Σε ερώτηση σχετικά με το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το που θα φτάσει αυτή η ομάδα είπε: «Δεν ξέρω που θα πάμε αλλά θα συνεχίζουμε να παίζουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που μας αρέσει πολύ, μας ταιριάζει, ξεκινάει από την άμυνα και η ενέργεια και η τακτική μας οδηγούνε στα θετικά αποτελέσματα».

Για το ρεκόρ κλεψιμάτων : «Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση, ειδικά στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Είχαμε σε καλή μέρα τον Τολιόπουλο και τον Νότε που βοήθησαν στην επίθεση».

Για τη φιλοσοφία του να μην τα παρατάνε ανέφερε: «Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας, να είμαστε μαχητικοί μέχρι το τέλος σε κάθε παιχνίδι».

Αν περιμένανε αυτή την καλή πορεία: «Είμαστε άξια εκεί που είμαστε. Δεν ξέραμε τι θα γίνει αλλά ξέραμε το στυλ του παιχνιδιού του Καστρίτη. Ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση. Κάθε μέρα γίνεται κανονική μάχη στο γήπεδο».

Για το προσεχές παιχνίδι με τον Κολοσσό και το στόχο της τετράδας: «Προς την τετράδα βαδίζουμε, είναι στον ορίζοντα αλλα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο και να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή».

Για τον κόσμο του Άρη: «Βάζουμε γερά θεμέλια για το μέλλον αυτή τη στιγμή και ο κόσμος είναι εξαιρετικός. Δεν έχω λόγια. Μας δίνει ώθηση να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και στα εκτός που πάμε ξέρουμε ότι όλοι οι φίλοι του Άρη είναι στο σπίτι και βλέπουν μπάσκετ».

Σχετικά με τη διακοπή για το All Star Game: «Είναι καλό για εμάς η διακοπή γιατί πρέπει να εντάξουμε και τον Χάγκινς που είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Είναι πολύ καλή η παρουσία του».

Ερωτηθείς για το ότι η ομάδα χαρακτηρίζεται από όλους οικογένεια, ανέφερε: «Έχουμε πολύ οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και ειδικά στα δύσκολα μένουμε ενωμένοι μια γροθιά. Και όσο περνάει ο καιρός ο δεσμός μεταξύ μας γίνεται ακόμη πιο ισχυρός».

Για το Κύπελλο: «Το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο τον Κολοσσό».

Για τον Γιάννη Καστρίτη είπε: «Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Είμαστε ο Θεός του Πολέμου. Θελουμε να παλεύουμε για κάθε φάση»

Το μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Καλή χρονιά σε όλους, μακριά από τραυματισμούς και περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο να μας ωθήσει σε μια ακόμη νίκη».

To Top