ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σόιμπλε στην Bild: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συμφωνία»

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε αλλά και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, επαινούν την ελληνική κυβέρνηση μετά από τις τελευταίες νομοθετήσεις ωστόσο δεν λείπουν και οι προειδοποιήσεις για την παρακολούθηση της τήρησης της συμφωνίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ικανοποιημένος από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, λίγες μόνο ώρες μετά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Σε συνέντευξη του στη κυριακάτικη BILD, ο Σόιμπλε αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει κατανοήσει ότι η χώρα δεν μπορεί να αποφύγει πραγματικές και βαθιές μεταρρυθμίσεις». Προειδοποιεί όμως την ελληνική πλευρά ότι τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν εάν η δανειακή συμφωνία εφαρμόζεται «σημείο προς σημείο».

Απευθυνόμενος περισσότερο στους αντάρτες βουλευτές στις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών και έχοντας κατά νου την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζει «υπεύθυνη» τη συμφωνία, τονίζοντας ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που είχαν συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο.

Θετικός και ο Σταϊνμάγερ

Η Bild φιλοξένησε δηλώσεις και του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας να επαινεί τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν με επαγγελματικό τρόπο και ταχείς ρυθμούς, ο κ. Τσίπρας έδειξε, ότι είναι έτοιμος να συνδέσει την πολιτική του τύχη με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top