Σύμμαχος του Άρη για την άνοδο η νομιμότητα, “αντίπαλος” ο χρόνος!

Η θέση της ΕΠΟ για πρωτάθλημα “Football League με 20 ομάδες” και “όχι μέχρι 20 ομάδες” άνοιξε ακόμη περισσότερο την πόρτα της ανόδου για τον Άρη. Αυτή είναι αίσθηση που υπάρχει πλέον διάχυτη στην Αλκμήνης και αποτελεί ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση και την τελική δικαίωση, μετά το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο Άρης γνωρίζει με σαφήνεια ότι έχει σύμμαχο τη νομιμότητα. Η προκήρυξη για 20 ομάδες στη Football League 2015-16 και ο ΚΑΠ που αναφέρει ότι σε περίπτωση κενών θέσεων αυτές θα καλυφθούν από την κατώτερη κατηγορία, αποτελούν την αφετηρία των ενεργειών του Άρη και τα ισχυρά “χαρτιά” για να σώσει την… παρτίδα.

Στην Αθήνα βέβαια, τονίζουν ότι το άνοιγμα της πόρτας στον Άρη, άνοιξε παράλληλα την πόρτα και για τους δύο 4ους των πλέι άουτ, δίνοντας τους εκ νέου ελπίδες, αν και είναι κάτι που έρχεται ενάντια στον ΚΑΠ.

Η ΕΠΟ δεν μπήκε στην ουσία μιας συζήτησης για διεξαγωγή αγώνων μπαράζ, αλλά σε πρώτη ανάγνωση η οριοθέτηση συμμετοχής 20 ομάδων είναι ένα σημαντικό κεκτημένο. Το ότι πέταξε και πάλι το μπαλάκι στη διοργανώτρια (Football League) για να αποφασίσει πώς και με ποιους θα καλυφθούν τα όποια κενά, επιβάλλει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση όλοι στον Άρη.

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα που τίθεται είναι το πότε θα γίνουν μπαράζ (εφόσον αποφασιστούν), αφού πριν τις 26 Ιουνίου, (τότε έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ) λογικά τίποτα δεν θα έχει οριστικοποιηθεί.

Κι όπως γίνεται αντιληπτό  ο χρόνος είναι ένας μεγάλος “αντίπαλος” για τον Άρη, με ορατό τον κίνδυνο ο Άρης να βρεθεί στη «μέση» και εγκλωβισμένος από ασφυκτικές ημερομηνίες και διαδικαστικά τερτίπια που υπάρχουν άφθονα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!.

To Top