ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την UEFA, η Μπαρτσελόνα θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει απόψε, ωστόσο η UEFA έδωσε έκανε ήδη την… απονομή του τίτλου στη Μπαρτσελόνα!

Και πριν αρχίσει το… κράξιμο και οι κακοήθειες περί… UEFALONA, να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έγιναν βάσει συγκεκριμένης μελέτης, στην οποία ελήφθησαν υπόψη στατιστικά στοιχεία των τελευταίων σεζών για να βγει το πόρισμα ότι στον τελικό της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ το τρόπαιο θα σηκώσουν οι Καταλανοί.

Η ίδια μελέτη έγινε και πέρυσι, τα προγνωστικά έχρισαν πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Ρεάλ, όπως και έγινε τελικά μέσα στο γήπεδο στον τελικό του Μιλάνο κόντρα στην Ατλέτικο.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα στοιχεία που δίνουν τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μπαρτσελόνα…

Πρωτιά στους ομίλους: δέκα από τις τελευταίες έντεκα ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο είχαν τερματίσει πρώτες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μοναδική εξαίρεση ήταν το 2010, όταν η Ίντερ προκρίθηκε ως δεύτερη και μάλιστα χάρη σε εκτός έδρας νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν την τελευταία αγωνιστική. Φέτος στη δεύτερη θέση τερμάτισαν Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ, Πόρτο και Σεβίλλη.

Καλύτερη άμυνα: Νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ αναδεικνύεται από το 2003 η ομάδα που έχει το καλύτερο παθητικό. Επιπλέον, καμία ομάδα που δέχθηκε περισσότερα από οκτώ γκολ στους ομίλους, δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Γιουβέντους, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ έχουν ήδη δεχθεί περισσότερα.

Αουτσάιντερ: Από την χρονιά που το Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται με τη σημερινή μορφή του, καμία ομάδα από αυτές που πέρασαν την φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Το 2006 η Βιγιαρεάλ, στην παρθενική συμμετοχή της, αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Άρσεναλ. Η Λέστερ, που φέτος έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία, μάλλον δεν έχει πολλές ελπίδες για να συνεχίσει.

Προϊστορία: τις τελευταίες 19 σεζόν μόνο μια ομάδα κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το 2012 η Τσέλσι. Οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν πανηγυρίσει τον τίτλο και νωρίτερα. Στατιστικά, μια ομάδα που ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, έχει λιγότερες πιθανότητες από αυτές που έχουν ήδη σηκώσει το τρόπαιο. Αυτό σημαίνει ότι φέτος Άρσεναλ, Ατλέτικο, Λέστερ, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν και Σεβίλλη έχουν μειωμένες πιθανότητες.

To Top