ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τάτος στο PRESSARIS: “Ποιοτική ομάδα ο Άρης, πρέπει να βγάλει τσαμπουκά”

Οι συστάσεις περιττές… Ο Ανδρέας Τάτος που αγάπησε τον Άρη και αγαπήθηκε από τον σύλλογο και τον κόσμο του, μίλησε στο PRESSARIS για το πως βλέπει τη φετινή πορεία των κιτρινόμαυρων, αλλά και για το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τη φανέλα του οποίου έχει επίσης φορέσει.

-Έχεις παρακολουθήσει τους έως τώρα αγώνες του Άρη; Πως βλέπεις την πορεία της ομάδας έως τώρα;
«Ο φετινός Άρης είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Έχει τρομερές μονάδες, αλλά δυστυχώς αυτές οι μονάδες δεν έχουν γίνει ακόμη ομάδα. Λείπει ο χαρακτήρας από την ομάδα κι ενώ υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα, δεν έχουν βγάλει αυτή την προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα ήταν πιο δεμένη θα μπορούσε να έχει κερδίσει. Δεν είναι ότι δεν παίζει καλά, απλώς δεν έχει ακόμη δέσει».

-Μίλησες για μονάδες. Ποιους παίκτες του φετινού Άρη ξεχωρίζεις;
«Σίγουρα η ομάδα έχει παίχτες που μπορούν να χαρακτηριστούν και παιχταράδες. Εμένα μου αρέσει πολύ ο Ιτούρμπε, ο Γκρέι, αλλά και ο Ματέο Γκαρσία ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Επίσης περιμένω να δω πράγματα και από τον Μάνου Γκαρθία».

-Θεωρείς δικαιολογημένες δηλαδή τις φωνές του κόσμου για την εικόνα της ομάδας;
«Ο Άρης είναι μια τεράστια ομάδα. Είναι ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί, οπότε δικαίως ο κόσμος διαμαρτύρεται.
Να σκεφτείς ότι εμείς τότε που αγωνιζόμουν στην ομάδα, παίζαμε απλήρωτοι και χωρίς ιδιαίτερα καλές συνθήκες και όταν παρουσιάζαμε κακό πρόσωπο δεν μπορούσαμε να φύγουμε από τα αποδυτήρια.
Τώρα η ομάδα έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, οι παίχτες έχουν τα πάντα, αλλά παρόλα αυτά δεν βγάζουν στο γήπεδο τον τσαμπουκά που χρειάζεται».

-Ο προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου που έχει παραστάσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, θεωρείς ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας;
«Είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής, έχει όντως μεγάλη εμπειρία, όμως πολλές φορές συμβαίνει και με τους προπονητές ότι συμβαίνει και με τους παίκτες. Δηλαδή έρχονται σαν μεγάλα ονόματα, αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν την ελληνική πραγματικότητα με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πετύχουν. Ο χρόνος θα δείξει».

-Πιστεύεις ότι η διακοπή του μουντιάλ θα βοηθήσει;
«Σίγουρα θα βοηθήσει, ειδικά αν η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά καταφέρει να δέσει, θα δούμε διαφορετική εικόνα μετά τη διακοπή».

-Θεωρείς ότι ο Άρης θα καταφέρει να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα;
«Σίγουρα θεωρώ ότι ο Άρης μπορεί να τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Η ομάδα με τους παίκτες που έχει σίγουρα θα ανέβει και επίσης οι αντίπαλοί του δεν θα κερδίζουν πάντα. Έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα και καλό είναι να μην προεξοφλούμε καταστάσεις».

-Τον Ατρόμητο, στον οποίο επίσης έχεις αγωνιστεί πώς τον βλέπεις φέτος;
«Ο Ατρόμητος είναι και αυτός σε δύσκολο φεγγάρι. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε μια σταθερά καλή πορεία, πέρυσι και φέτος δεν είναι το ίδιο καλός».

-Πιστεύεις ότι ο Άρης μπορεί να φύγει με τη νίκη από την έδρα του Ατρομήτου;
«Θεωρώ ότι ο Άρης μπορεί να κερδίσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ατρόμητος θα χάσει με κατεβασμένα χέρια. Και ο Ατρόμητος έχει να αποδείξει πράγματα και μάλιστα παίζει στην έδρα του. Παρόλα αυτά το παιχνίδι είναι στα πόδια των παικτών του Άρη».

To Top