ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου η απόφαση για Άρη»

O πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Στέλιος Σφακιανάκης, μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το παιχνίδι Λάρισας-Παναχαϊκής που καθυστερεί την επικύρωση της βαθμολογίας στη Φούτμπολ Λιγκ, και πάει αρκετά πίσω τις αποφάσεις για το μέλλον του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλ. Μετρόπολις”:

Για το ζήτημα που προέκυψε με το παιχνίδι Λάρισας – Παναχαϊκής: «Είναι δεδομένο πως πρέπει η υπόθεση να τελεσιδικήσει στα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα για να επικυρωθεί η βαθμολογία».

Για την προσπάθεια του Άρη να ανεβεί στην Football League: «Είναι προφανές πως όποια κενά προκύπτουν πρέπει να καλύπτονται από την κατώτερη κατηγορία και εφόσον φυσικά οι ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Μη φτάσουμε πάλι στο επίπεδο που είχαμε φτάσει το 2011 με συνευθύνη όλων».

Για την ημερομηνία που μπορεί να ξεκαθαρίσει η υπόθεση: «Τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να επιλύονται εντός μιας εβδομάδας. Όπως και να έχει δεν βλέπω για τον Άρη να τελειώνει η υπόθεση νωρίτερα από τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί η νομιμότητα και να μην ανεβεί ο Άρης:«Ασφαλώς και γίνεται. Μπορεί να πουν ότι θα παραμείνουν ομάδες που έπεσαν, ή να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων και να μην καλυφθούν τα κενά. Η ΕΠΟ καθορίζει τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, αυτή η ΕΠΟ που μέμφονται όλοι. Δεν είναι το πρόβλημα ο Καλογιάννης ή οι παράγοντες της Football League, οι οποίοι, βεβαίως, έχουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

Για την διοίκηση της ΕΠΟ: «Άποψή μου είναι ότι έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι. Να ανοίξουν τις διαδικασίες για ανοιχτές εκλογές στην ΕΠΟ».

To Top