«Τέλος» τα άσπρα σορτσάκια για τα κορίτσια της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την Τρίτη (25/10) ότι τα σορτσάκια της γυναικείας ομάδας της δεν θα είναι πλέον λευκά από την επόμενη σεζόν, αφού οι αθλήτριες επεσήμαναν ότι μπορεί να είναι «προβληματικό» όταν βρίσκονται στις «ιδιαίτερες μέρες» του μήνα.

«Λόγω των σχολίων των ποδοσφαιριστριών και του υποκείμενου θέματος των γυναικών που δεν θέλουν να φορούν άσπρο σορτς στις “ δύσκολες μέρες” του μήνα, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα ρούχα που θα είναι διαθέσιμα για τις αθλήτριές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σίτι και ο προμηθευτής εξοπλισμού της Puma.

«Από τη σεζόν 2023/24, δεν θα παρέχουμε πλέον λευκά σορτς στις αθλήτριές μας. Θέλουμε να στηρίζουμε τις ποδοσφαιρίστριες μας και να τους παρέχουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για να αισθάνονται άνετα και μπορούν να αποδώσουν στο μάξιμουμ».

Το θέμα είχε τεθεί χαρακτηριστικά από την επιθετικό της αγγλικής ομάδας, Μπεθ Μιντ, κατά τη διάρκεια του Euro2022, όσον αφορά τις εμφανίσεις της Εθνικής Αγγλίας. Η ίδια εξήγησε στις αρχές Ιουλίου ότι το θέμα είχε τεθεί με εκπροσώπους της Nike, του προμηθευτή των ρούχων της εθνικής ομάδας.

«Ελπίζω να το αλλάξουν αυτό. Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα ολόλευκο ντύσιμο, αλλά μερικές φορές δεν είναι πρακτικό όταν είναι αυτή την εποχή του μήνα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά, ενώ η αμυντικός κι αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Γαλλίας, Γουέντι Ρενάρ, λίγες μέρες αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου είχε προσθέσει:

«Προσαρμοζόμαστε, είμαστε κορυφαίες παίκτριες και δυστυχώς το έχουμε αυτό. Είναι μέρος της ζωής μας. Αλλά είναι αλήθεια ότι είναι καλό, συγχαίρω τις Αγγλίδες για αυτό. Αν μπορούν να κάνουν το ίδιο για εμάς, αυτό θα ήταν ωραίο».

To Top