Τέσσερα συμπεράσματα την «επόμενη μέρα»

Το PRESSARIS πήρε μέρος σε εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με θέμα την «επόμενη μέρα του Άρη». Σε αυτήν δόθηκε η δυνατότητα να βγουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία και τα… καταθέτουμε.

 
Μέσα, λοιπόν, από την εκπομπή «Arena» στο Europe 1 διαπιστώθηκε ότι ο Άρης από το κυριακάτικο ντέρμπι είχε αρκετές απώλειες. Απώλεια αγωνιστική, απώλεια ψυχολογική, απώλεια σε θέμα γοήτρου, απώλεια σε θέμα ηρεμίας και ίσως απώλεια οικονομική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χρονιά δεν τελείωσε για τον Άρη μετά από το συγκεκριμένο ματς. Τουναντίον ο Άρης έχει δώσει μόλις πέντε παιχνίδια φέτος, όχι όμως με την βαθμολογική συγκομιδή που θα έπρεπε ενώ και η συνολική εικόνα που βγάζει η ομάδα δεν μπορεί κανέναν να ικανοποιήσει. Λογικός λοιπόν και θεμιτός ο προβληματισμός, όχι όμως η γκρίνια. Ο Άρης έχει διοίκηση –εν αντιθέσει με άλλα σωματεία- η οποία θα δώσει τη λύση και θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Με νηφάλιο και ήρεμο μυαλό. Έχοντας ξημερώσει λοιπόν Τρίτη, πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως:

-Πρώτον, η διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει έναν προπονητή ο οποίος ερχόμενος πέρυσι έδειξε έργο άμεσα.Είναι λοιπόν προπονητής της ομάδας και θα είναι για όσο θα τον στηρίζει η διοίκηση. Υποχρέωση της διοίκησης όμως είναι να προστατέψει και την ομάδα και τον προπονητή από διάφορους… Γιάχους που κυκλοφορούν. Ήδη ο Άρης μπορεί να μην έχει νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά από διαιτησίες έχει το απόλυτο. 5/5 και συνεχίζουμε!

-Δεύτερον, ότι ο Άρης έχει ένα πολυάριθμο ρόστερ, στο οποίο όλοι έχουν ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Από κάποιους όμως υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις καν δεν μπορούν να δώσουν στον Άρη αυτό που χρειάζεται ο Άρης, τότε δεν έχουν θέση στην ομάδα. Αυτοί χρειάζονται περισσότερο την κίτρινη φανέλα κι όχι αυτούς η κίτρινη φανέλα.

-Τρίτον, ο κόσμος μπορεί να έχει απαιτήσεις από την ομάδα, όμως η χρονιά δεν τελειώνει μέσα Οκτώβρη. Είναι προφανές πως οι «κίτρινοι» βιώνουν μια αγωνιστική κρίση. Αυτό είναι και λογικό. Παίκτες που βασίστηκε πάνω τους η ομάδα είτε δεν έχουν παίξει μέχρι στιγμής, είτε είναι σκιά του εαυτού τους. Συν τοις άλλοις δεν υπάρχει ο κορμός και η ομοιογένεια, αφού συνεχώς οι τραυματισμοί και οι διακοπές στα παιχνίδια αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να δεθεί ο Άρης.

Τέταρτον, και κυριότερο. Όσοι είδαν την τηλεοπτική εκπομπή, αντιλήφθηκαν κάτι σημαντικό. Αυτό που χρόνια τώρα ισχύει. Ότι την Κυριακή στο Χαριλάου ο ΠΑΟΚ, δεν ήρθε περισσότερο για να παίξει, αλλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις και προβλήματα στον Άρη. Από όσα είπε και μετά… ξείπε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και με τον τρόπο που αντιμετώπισε το πάνελ, αντιλαμβάνεται κάποιος πολλά…, ότι τελικά κατά κάποιο τρόπο ο λόγος ύπαρξης των υπολοίπων είναι ο Άρης. Το βίντεο έδειχνε ξεκάθαρα τον αποβληθέντα κ. Μπόλονι να χειροκροτεί και να προκαλεί την κερκίδα, καθυστερώντας την αποχώρησή του και εμείς ακούγαμε ότι υπάρχει άλλη ιδεολογία και άλλη νοοτροπία. Ακούσαμε χίλιες δύο ανακρίβειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα έγραψε η αστυνομία.

Συμπεράσματα είναι νωρίς να βγάζουμε, όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε και να διαπιστώσουμε όλοι (κακώς που δεν το έχουμε ήδη κάνει) ότι η ομάδα έχει ανάγκη τη διαφύλαξή και τη προστασία μας και όχι να δέχεται πόλεμο…

To Top