«Σύνθετο το πρόβλημα, δεν φταίει μόνο ο προπονητής»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Πέτρος Πασσαλής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και bloger του PRESSARIS σχολίασε την φετινή εικόνα της ομάδας.
«Ο Άρης πέρυσι με τον κ. Τσιώλη στον πάγκο ολοκλήρωσε την σεζόν με 5 σερί νίκες και άφησε υποσχέσεις, φέτος περιμέναμε η ομάδα να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει, να κάνει μια ανάλογη αρχή στο πρωτάθλημα. Δεν έγινε όμως αυτό και η ομάδα έχει τώρα μόλις 4 βαθμούς και δεν έχει κάνει νίκη, έχει ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα. Έχει σκοράρει μόλις 2 γκολ έως τώρα και μάλιστα τα πέτυχαν οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας, ο Άρης έχει πρόβλημα στην παραγωγή παιχνιδιού, δεν είναι δημιουργικός και δεν έχει καλή ανάπτυξη, ότι γίνεται γίνεται μέσα από το ταλέντο των παικτών και μόνο» είπε μιλώντας στον “Libero 107,4” υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι:

«Σίγουρα πάντως δεν φταίει μόνο ο προπονητής, είναι σύνθετο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο προπονητής να έχει φορτωθεί με άγχος και σύγχυση που περνάει στην ομάδα. Ο Άρης πάντως πήρε κάποιους παίκτες στους οποίους ήθελε να στηριχθεί στην διάρκεια της φετινής σεζόν και αυτοί δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί. Η ομάδα επίσης έχει ένα τεράστιο ρόστερ 37 παικτών, που δεν μπορείς να το διαχειριστείς, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει σωστή διαχείριση καθώς 11 πρέπει να παίζουν και μόλις 18 να είναι στην αποστολή, αυτό είναι θέμα διοίκησης και προπονητή για να λυθεί.. Επίσης πολύ πρόσφατα ήρθν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και είναι πολύ δύσκολο για τον προπονητή να βρει την σωστή χημεία. Στο ξεκίνημα πάντως της σεζόν, ο Άρης είχε αποφασίσει να στηριχθεί και σε νεαρούς Έλληνες, αποκτήθηκαν αρκετά παιδιά αλλά τώρα αυτός ο σχεδιασμός δεν ισχύει και αυτά τα παιδιά που ήρθαν με φιλοδοξίες θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πάρουν ευκαιρίες στην συνέχεια, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Οι παίκτες από τον Βόλο είναι πολύ καλοί και πρόσθεσαν ποιότητα στην ομάδα αλλά ήρθαν πριν από 1 μήνα μόλις, χωρίς προετοιμασία και δεν έχουν δέσει ακόμη με τους υπόλοιπους. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός της ομάδας δεν πήγε καλά και δεν είναι μόνο ευθύνη του προπονητή»

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ :
«Ο Άρης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε καλά, πέτυχε ένα γρήγορα γκολ αλλά μετά γύρισε πίσω και δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Ήταν πιστεύω καθαρά θέμα διαχείρισης και είχε φανεί αυτό και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Άρης άφησε την πρωτοβουλία και την κατοχή μπάλας στον ΠΑΟΚ και σε τέτοια παιχνίδια δύσκολα επικρατείς αν δεν έχεις τον έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ λόγω αυτής της διστακτικότητας που έδειξε ο Άρης στο γήπεδο δεν ένοιωσε πίεση και είναι χαρακτηριστικό ότι στην φάση του γκολ, ο Λαζάρ ήταν ανενόχλητος για να βγάλει την σέντρα στον Παπάζογλου»

Για το τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια :
«Ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες, ουδείς αναντικατάστατος. Οι παίκτες δεν κρίνονται βάση βιογραφικού, αυτό μετράει μέχρι την στιγμή που μπαίνεις στο γήπεδο. Δεν αναφέρομαι μόνο στον Καστίγιο, είναι και ο Νέτο και άλλοι σε κακή κατάσταση. Έφτασε στο σημείο ο Άρης να θέλει να παίξει με τον Φατί σε θέση φορ καθώς δυστυχώς Γιάκομπ και Τσέζαρεκ δεν είναι οι παίκτες που θα λύσουν το θέμα του σκοραρίσματος, δεν είναι παίκτες που θα σκοράρουν πάνω από 10 γκολ στην σεζόν, δεν το έχουν κάνει ποτέ στην καριέρα τους και ο Άρης πρέπει να βρει κι άλλα στηρίγματα. Τέλος ακούω ότι υπάρχουν παίκτες που ξενυχτούν, αυτά δεν μένουν κρυφά, η Θες/νίκη είναι μικρή πόλη και η διοίκηση θα πρέπει να φροντίσει ώστε να τιμωρηθούν όσοι το κάνουν, πρέπει να επέμβει»

Ο Πέτρος Πασσαλής συμπλήρωσε επίσης :
«Κίνητρο οι παίκτες έχουν πάντοτε και πρέπει να συνεχίσουν, άλλωστε αν ο Άρης κερδίσει τα 2 εξ αναβολής παιχνίδια θα πλησιάσει και πάλι στην κορυφή. Την Κυριακή η ομάδα θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι φόβητρο για τον Άρη. Θα πρέπει πάντως να προσέξει τα άκρα της, ειδικά τον Λεονάρντο αλλά και να βγάλει παίκτες στην επίθεση για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την αργή άμυνα της ΑΕΚ»

Κλείνοντας, έκανε ένα γενικό σχόλιο για το πρωτάθλημα έως τώρα :
«Βλέπω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν πάρει ήδη ένα προβάδισμα από τους υπόλοιπους. Για τον Ολυμπιακό το περίμενα καθώς είναι σαφώς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους αλλά δεν το περίμενα για τον Παναθηναϊκό, περίμενα ότι θα ήταν χειρότερος αλλά ο Λέτο τον οδηγεί.Περίμενα επίσης να κάνει ο ΠΑΟΚ καλύτερο ξεκίνημα φέτος αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς και κόστισαν ενώ σίγουρα έβλεπα και τον Άρη στις πρώτες θέσεις αλλά είναι η αρνητική έκπληξη»

To Top