Τέσσερις λόγοι για ένα πρόωρο διαζύγιο

Οι δύσκολες ώρες απαιτούν αντανακλαστικά. Στο σημείο που έφτασε ο φετινός Άρης, η άμεση δράση από πλευράς διοίκησης ήταν επιβεβλημένη όσο ποτέ. Κάτι σαν… οξυγόνο στη εντατική, γιατί κάθε χαμένη μέρα βαραίνει τους πάντες και η ευθύνη είναι ακόμα μεγάλη για όλους ανεξαιρέτως. Πώς όμως, φτάσαμε στο διαζύγιο; Και ποια είναι η επόμενη μέρα;

 Η επιλογή Μίχαλ Πρόμπιερζ στις αρχές Νοεμβρίου εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Αυτή είναι η αλήθεια, κάτι που γνώριζαν οι διοικούντες, απλά ρίσκαραν. Δεν απαξιώνουμε τον προπονητή Πρόμπιερζ. Έχει ελαφρυντικά. Για να κριθεί αντικειμενικά όφειλε να είχε τον απαιτούμενο χρόνο. Στον Άρη δεν τον είχε. Παράλληλα, κάποια στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του ήταν ήδη γνωστά πριν επιλεγεί ως αντικαταστάτης του Σάκη Τσιώλη.  

Ο Άρης, δυστυχώς δεν επωφελήθηκε από τον εξωστρεφή χαρακτήρα ενός προπονητή που είχε κίνητρο να πετύχει. Μπορεί και ο ίδιος να μη κατανόησε έγκαιρα που ήρθε. Ο Άρης μπορεί να αποτέλεσε για αυτόν σκαλοπάτι, όχι όμως με τον τρόπο που ο ίδιος γνώριζε ή επεδίωκε πριν… ξενιτευτεί προπονητικά.   

Οι λόγοι που ώθησαν την διοίκηση να λάβει την απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Πολωνό είναι σαφέστατοι.   

1. Οι μεταπτώσεις της ομάδας συνεχίστηκαν και μάλιστα σε προκλητικό βαθμό. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έδειξε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αυτό που θέλει ο κόσμος και απαιτεί η ιστορία του συλλόγου.  

2. Μπορεί να μη ευθύνεται για επιλογές έμψυχου δυναμικού, ωστόσο, στους δυο μήνες -λογικά- θα έπρεπε να είχε εμπλουτίσει στην ομάδα στοιχεία της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας.

3. Η εμμονή του για τον παροπλισμό Πρίττα, Παπαστεριανού, ακόμα και Πορτίγια αποτέλεσε μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις του με τους διοικούντες. Επίσης, το θέμα Καστίγιο για τον οποίο ήταν ανένδοτος, έχει πολλές προεκτάσεις που καλώς ή κακώς όφειλε να συνυπολογίσει.

4. Μοιραία, η λειτουργία ενός ομολογούμενως μεγάλου σε αριθμό ρόστερ δυσκόλεψε την προσπάθεια του. Μάλλον προδόθηκε από την απειρία του, πράγμα για το οποίο δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει.

Ο Άρης αλλάζει σελίδα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ίσως, δεν είναι ιδανική εποχή για ρίσκα, ίσως επιβάλλεται -όσο ποτέ- η ελαχιστοποίηση μιας ενδεχομένης λανθασμένης κίνησης. Αυτό δεν αφορά μόνο στην επιλογή προπονητή, αλλά και στην γενικότερη λειτουργία του ποδοσφαιρικού Άρη.  

To Top